Sayfalar

27 Ekim 2012 Cumartesi

"DÜŞMANI OLMAYAN ADAM KORKAKTIR"

Fenerbahçelilerin ağzına bir parmak bal çalarak giden Nicolas Anelka, Fransız basınına böyle konuştu.



Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Nicolas Anelka, ülkesi Fransa'da yayın yapan Le Parisien dergisine açıklamalarda bulundu.

Çin'in Şanghay Şenhua takımında forma giyen Anelka, kariyerinden gurur duyduğunu ve hiçbir pişmanlık hissetmediğini belirtti.

Anelka, soğuk ve itici birisi olarak görüldüğü şeklindeki yorumlara, "Düşmanı olmayan adam korkaktır. İnsanlar beni bilmeden konuşuyor. Beni sevmiyorsan, bu karşılıklı. Eğer beni seviyorsan bunun için de özel bir şey yapmadım. Bu benim..." şeklinde yanıt verdi.

Çin'e transfer olmasında ülkenin kültürünü çocukluğundan bu yana merak etmesinin etkisi olduğunu belirten Anelka, paranın da rol olnadığını kaydetti.

Anelka, "Herkes kazandığı parayı düşünür. Herkesin bir değeri vardır. Paramı arabalara ve pahalı çantalara harcamıyorum. Büyük bir ailem var." dedi.


FENERBAHÇELİ ANELKA

2004-2005 sezonunun devre arasında Fenerbaçe'ye transfer olan Nicolas Anelka, sarı lacivertli formayla 39 maça çıktı ve 14 gol attı.

Anelka'nın gollerinden biri hem Galatasaray'a atılması hem de 35 pas sonra ağlarla buluşması nedeniyle özel bir anlama sahip.

Nic39'un o maçta oyuna sonradan girdiğini de hatırlatalım...

25 Ekim 2012 Perşembe

ŞIKIR ŞIKIR

Soçi'nin ev sahipliği yapacağı Kış Olimpiyat Oyunları'na iki yıldan az bir süre kaldı ve Iceberg Paten Sarayı hazır.
12 bin seyirci kapasiteli salon için yaklaşık 44 milyon $ harcanmış.

22 Ekim 2012 Pazartesi

KADIN KAYAKÇIYA ERKEK RAKİP


Olimpiyat Şampiyonu Lindsay Vonn, erkek kayakçılarla yarışmak istiyor.




Kadınlar kayağın kraliçesi Lindsay Vonn'a, anlaşılan, üçü üst üste olmak üzere dört Dünya Kupası zaferi, olimpiyat şampiyonluğu gibi başarılar yeterli gelmemiş. Özellikle inişteki geçilmezliği dikkat çeken Lindsay Vonn, erkeklerle yarışmayı istiyor.


Dünya Kupası'nda üst üste beş kez iniş klasmanını zirvede tamamlayan Bileşik Amerikalı kayakçı, üstelik sezonun en zorlu yarışı olan Kitzbuehel'de erkeklere meydan okumak istiyor. Gelecek ay yapılacak yarışın pisti, yüzde 85'lik eğimiyle ve büyük kaza riskiyle tanınıyor.

Uluslararası Kayak Federasyonu'na başvuran Vonn, gelecek cevabı bekliyor. FIS'in ise Vonn'un önce erkeklerle yarıştıktan sonra aynı pistte kadınlarla mücadele etmesi ve bu durumun ona avantaj sağlamasından çekindiği belirtiliyor.

Lindsay Vonn'un muhtemel erkek rakipleri ise başvuruyu destekliyor.

Vonn'un yarışmak istediği pistte üst düzey erkek kayakçılar 1 dakika 58 saniyenin alltına iniyor.


Hem erkeklerin hem de kadınların yarıştığı pist olan Lake Louise'de Lindsay Vonn birinci olurken 1 dakika 51 saniye 35'lik derece yapmıştı.

Erkekler inişin önemli sporcularından Fransız Didier Cuche'nin derecesi ise 1 dakika 47 saniye 28'di.

Vonn, aynı yarışta mücadele etseydi, 66 sporcudan ancak üçünü geride bırakabilecekti.


18 Ekim 2012 Perşembe

MİLLİ FELAKET


Milli takımımız, 20 yıl önceki halini andırıyor ve açıkçası bizi "o günlere mi dönüyoruz" diye korkutuyor.


Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı,
maçın haman ardından yaptığı açıklamada istifa
etmeyi düşünmediğini açıkladı.


Son yıllarda takımlarımızın aldığı sonuçlar da iç açıcı değil.

Futbol adamları da "Türk futbolunun neresi doğru ki!" türünde karamsar açıklamalar yapıyor.

Milli takımımız, en son 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki tüm maçlarını kaybetmişti.

Abdullah Avcı yönetiminde 2014 Dünya Kupası elemelerinde ilk dört maçta üç maçı kaybedince "Acaba o günlere geri mi dönüyoruz" korkusu ortaya çıktı.

Millilerin Hollanda yenilgisini zorlukla hazmetmiş, Romanya yenilgisini ise sürpriz olarak değerlendirmiştik. Macaristan yenilgisi ise tam anlamıyla yıkım oldu.

Futbolcular da durumun farkında ve çözüm yolları arıyor. Maçtan sonra konuşan Hamit Altıntop, hem Abdullah Avcı'yı korudu hem de eleştirdi.

Hamit şöyle diyordu: 

"Abdullah Hoca inanılmaz pozitif bir kişiliğe sahip , ama bu bir eleştiri değildir, bazen o iyi kalpliliği sert uygulamak gerekiyor, belki bazen ciddiyeti hissettirmek gerekiyor."

Futbol adamları da milli takımımızın son halinden endişeli.

Milli takımımızın eski yardımcı antrenörü Oğuz Çetin, Radyospor'a yaptığı açıklamada, kadro yapılanmasının hatalı bir uygulama olduğunu ifade etti. Çetin, "A Milli Takım'da yapılanma olmaz, yarışılır. Ancak A Milli Takım yarışırken, geleceği de düşünerek genç ve yetenekli oyuncular takıma adapte edilir. Nesiller iç içedir, bunlar harmanlanır."dedi.

Bu sezon Avrupa Kupaları'nda takımlarımızın aldığı sonuçlar da endişeleri arttırıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın henüz gol atamamasına, Trabzonspor'un ve Bursaspor'un normalde rakip olamayacak takımlara elenmesine, Fenerbahçe'nin de devler liginin dışında kalmasına dikkat çekiliyor.

Eski milli takım teknik direktörü Ersun Yanal da karamsar bir tablo çizenlerden.  "Memleket futbolunun neresi doğru ki, Milli Takım içe sinecek performans sergilesin?" diyen Yanal, tartışmaların kişiler üzerinden yapılmasının yanlışlığına dikkat çekiyor.