Sayfalar

18 Ekim 2012 Perşembe

MİLLİ FELAKET


Milli takımımız, 20 yıl önceki halini andırıyor ve açıkçası bizi "o günlere mi dönüyoruz" diye korkutuyor.


Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı,
maçın haman ardından yaptığı açıklamada istifa
etmeyi düşünmediğini açıkladı.


Son yıllarda takımlarımızın aldığı sonuçlar da iç açıcı değil.

Futbol adamları da "Türk futbolunun neresi doğru ki!" türünde karamsar açıklamalar yapıyor.

Milli takımımız, en son 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki tüm maçlarını kaybetmişti.

Abdullah Avcı yönetiminde 2014 Dünya Kupası elemelerinde ilk dört maçta üç maçı kaybedince "Acaba o günlere geri mi dönüyoruz" korkusu ortaya çıktı.

Millilerin Hollanda yenilgisini zorlukla hazmetmiş, Romanya yenilgisini ise sürpriz olarak değerlendirmiştik. Macaristan yenilgisi ise tam anlamıyla yıkım oldu.

Futbolcular da durumun farkında ve çözüm yolları arıyor. Maçtan sonra konuşan Hamit Altıntop, hem Abdullah Avcı'yı korudu hem de eleştirdi.

Hamit şöyle diyordu: 

"Abdullah Hoca inanılmaz pozitif bir kişiliğe sahip , ama bu bir eleştiri değildir, bazen o iyi kalpliliği sert uygulamak gerekiyor, belki bazen ciddiyeti hissettirmek gerekiyor."

Futbol adamları da milli takımımızın son halinden endişeli.

Milli takımımızın eski yardımcı antrenörü Oğuz Çetin, Radyospor'a yaptığı açıklamada, kadro yapılanmasının hatalı bir uygulama olduğunu ifade etti. Çetin, "A Milli Takım'da yapılanma olmaz, yarışılır. Ancak A Milli Takım yarışırken, geleceği de düşünerek genç ve yetenekli oyuncular takıma adapte edilir. Nesiller iç içedir, bunlar harmanlanır."dedi.

Bu sezon Avrupa Kupaları'nda takımlarımızın aldığı sonuçlar da endişeleri arttırıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın henüz gol atamamasına, Trabzonspor'un ve Bursaspor'un normalde rakip olamayacak takımlara elenmesine, Fenerbahçe'nin de devler liginin dışında kalmasına dikkat çekiliyor.

Eski milli takım teknik direktörü Ersun Yanal da karamsar bir tablo çizenlerden.  "Memleket futbolunun neresi doğru ki, Milli Takım içe sinecek performans sergilesin?" diyen Yanal, tartışmaların kişiler üzerinden yapılmasının yanlışlığına dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder