Sayfalar

2 Kasım 2012 Cuma

MAĞDUR EFSANE

Çünkü ayrılık da sevdaya dahil / çünkü ayrılanlar hala sevgili…



(TRT Haber DD iPad derginin Kasım sayısından kısaltılarak alınmıştır.)


Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de yaptığı Kasımpaşa maçına gittiğimde yaşarken efsane olmuş ama son zamanların en tartışılan ismini son kez sahada göreceğimi bilmiyordum. Alex de Souza ve arkadaşları o gün belki de Fenerbahçe tarihinin en kötü performansını sergilemişti. İlk yarıdaki oyuna Kasımpaşa da eşlik edince ortaya kriket hatta polo sıkıcılığında bir maç çıkmıştı.

Alex'in beklenenden de hızlı bir şekilde Fenerbahçe ile yollarını ayırmasına neden olan ve aslında süreci hızlandıran gelişmeler o maçtan sonra yaşandı.

Geldiği günlerde ön planda olan sayılar, attığı ya da attırdığı gollerdi. Zaman değişip futbolun sayılarına koşu mesafeleri hatta faydalı koşu mesafeleri girince işin rengi değişti. "Sahaya sandalye koyup oynatırım" diyenler de oldu, bloklar arası bağlantıyı bozduğunu iddia edenler de. Aslında o hep aynıydı. Ona göre geldiği gün ne kadar koşuyorsa gitmesine yakın günlerde de o kadar koşuyordu. Şu bir gerçek, kimse onu koştuğu için sevmemişti.

NEYDİ ONU FARKLI KILAN?

Brezilya'daki her çocuk gibi futbolcu olarak doğmuştu ama o elbette farklıydı. İlk keşfedildiğinde o da aşkı keşfetti. Futbolcuydu, Coritiba başkanının kızını sevdi. Sevgilisi orada kaldı, yolu Palmeiras'a düştü. Fakir bir ailenin çocuğu olarak zengin iş adamının kızını mutlu etmeyi mutluluk bildi. Avrupa'da oynamayı çok istiyordu, parladığı ülkenin küçük bir bölümü coğrafi olarak Avrupa'daydı. Profesör lakabı takıldı, liseyi bile bitirememişti… Attırıyor, gerekirse atıyor ama koşmuyordu. Heykeli dikiliyor ama gönderiliyordu!

HERKESİN KRALEX'İ

Teknik olarak, Alex ile yolların ayrılması Aykut Kocaman'ın futbol aklını saha içinden saha dışına taşıma hamlesi olarak tanımlanabilir. Tabi ne kadar başarılı olur, bilinmez.

Bir Fenerbahçeliye sorarsanız, şöyle bir cümle kurabiir: "Dedem babama Lefter'i, Cemil'i anlatmış. Babam bana Rıdvan'ı anlattı. Ben de çocuğuma Alex de Souza'yı anlatacağım."

Fenerbahçe sahada kazandıkça sancılı ayrılığın etkileri daha az hissedilecektir. Ama işler kötü giderse…

(TRT Haber DD iPad derginin Kasım sayısından kısaltılarak alınmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder