Sayfalar

26 Şubat 2013 Salı

BİZİ BİZE BIRAKIN (KONUK YAZAR)



TT Arena, dün akşam eşine az rastlanır bir mücadeleye sahne oldu. Galatasaray, 0-2 geride olduğu maçtan 4-2 galip ayrıldı. Bunların hepsi tabi ki "oyun" ile ilgili.

7 Şubat 2013 Perşembe

HADİ SİZ DE GÜLEŞİN!

"Hadi Siz de Güleşin"
Yıllar önce Beyazıt Öztürk'ün gösterisinde yapılan bu espri, gerçekten de bir dönem erkek çocuklarının kabusuydu. Üstelik niye diye de soramazdınız. Meğer büyükler haklıymış!

A Milli Futbol Takımımızı izledikten sonra aklıma bu ortak hatıra geldi. Ben de kuzenleriyle güreştirilen, çoğunlukla yenilen ve bu yüzden de boğuşmaktan nefret eden bir çocuktum. Meğer büyüklerin küçük bir oyunuymuş! "Kontrollü bir şekilde, önümüzde boğuşsunlar; içeride sobayı yıkmasınlar..."

Milli takımdan da benzer bir şey istenmiş gibi. Ne gerek var Dünya Kupası'na, Avrupa Şampiyonası'na gitmeye! İçeride takılsınlar işte. Kendi kendimizi izler, başımızı çevirmez -televizyonun kumandasına dokunmaz- ve başka maçlara gözümüz kaymazsa da "That's the futbol" der geçeriz...

Üstelik boğuşmayı sevmeyen ama futbola bayılan bir çocuk olarak ben, babamın da etkisiyle belki de boğuşmanın kralını, kaleciliği seçmiştim. Sonradan, kale direklerinin yerinin hiç değişmediğini farketmiş ve çok mutu olmuştum. Benden orta saha da olmazdı, forvet de savunmacı da... Ya kaleci olacaktım ya da güreşçi!

6 Şubat 2013 Çarşamba

EZELİ REKABETTE YENİ SAYFA (!)


Galatasaray, resmi Twitter hesabından Fenerbahçe'yi yenerek İstanbul Şampiyonu olduğunu duyurdu. Fenerbahçe'nin "Briç takımımız yok" açıklaması gülümsetti.

1 Şubat 2013 Cuma

FUTBOLUN EFENDİSİ

Büyüleyici futboluyla dünyamıza yakıştıramadığımız Lionel Messi, dördüncü kez üst üste FIFA tarafından yılın futbolcusu seçildi.
Ülkesi Arjantin de takımı Barcelona da (Kral Kupası dışında) 2012 yılında hiçbir kupayı kazanamadı. Ama o ülkesinin de takımının da önünde. Yıl boyunca attığı gol sayısına ulaşamayan takımlar var! 2012'yi 91 golle tamamlayan Lionel Messi, Alman efsane Gerd Muller'in rekorunu da tarihe gömdü. "Pele mi, Maradona mı?" sorusuna "Messi!" cevabını verecekler için bir gerekçe daha var: O, bırakın üst üste olmasını FIFA Altın Top ödülünü dördüncü kez kazanan tek futbolcu.