Sayfalar

1 Şubat 2013 Cuma

FUTBOLUN EFENDİSİ

Büyüleyici futboluyla dünyamıza yakıştıramadığımız Lionel Messi, dördüncü kez üst üste FIFA tarafından yılın futbolcusu seçildi.
Ülkesi Arjantin de takımı Barcelona da (Kral Kupası dışında) 2012 yılında hiçbir kupayı kazanamadı. Ama o ülkesinin de takımının da önünde. Yıl boyunca attığı gol sayısına ulaşamayan takımlar var! 2012'yi 91 golle tamamlayan Lionel Messi, Alman efsane Gerd Muller'in rekorunu da tarihe gömdü. "Pele mi, Maradona mı?" sorusuna "Messi!" cevabını verecekler için bir gerekçe daha var: O, bırakın üst üste olmasını FIFA Altın Top ödülünü dördüncü kez kazanan tek futbolcu.



Messi'nin başarısı sorgulandığında en önemli dayanak "Arjantin milli takımına bir şey kazandırmadı!" oluyor. Maradona ustaya saygısını puantiyeli ceketiyle gösteren 26 yaşındaki Messi'nin önünde eliyle gol atıp doping testini geçemeyeceği bir kaç Dünya Kupası daha bulunuyor.

Premier League sertliğinde test edilmemişliğine gelince, 250 milyon avroluk yeni sözleşmesinden sonra bu da tıpkı Maradona'yı da Pele'yi Ada'da görme imkanımız kadar hayal…

Sözün burasında hayal kurmaya devam edelim. Diyelim ki Dünya Kupası İspanya'da düzenleniyor ve Messi'nin takımıyla (Arjantin) İspanya Milli Takımı yarı finalde karşılaşıyor. Yer, Barcelona… Şimdi rüyanın en derininde soralım: "Tribünler hangi takımı desteklerdi?"

Messi, FIFA Yılın Futbolcusu seçilirken onun olmadığı bir başka zamanda yaşasalar efsane mertebesine ulaşabilecek iki futbolcuyu geride bıraktı: Cristiano Ronaldo ve Andres Iniesta. Barcelona'daki takım arkadaşı Iniesta hali hazırda UEFA Yılın Futbolcusu unvanının sahibi. Real Madrid'li Ronaldo'ya ise "iyi bir rakip" rolünden başkası yine düşmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder