Sayfalar

17 Ağustos 2012 Cuma

YILDIZA ULAŞMAK

NBA yıldızı Kobe Bryant, Çin'de büyük ilgi gördü.

Çin'in Vuhan kenti, adeta Kobe Bryant'ı görmeye aktı.


NBA'in Los Angeles Lakers'lı yıldızı, "Taraftarla Buluşma Turu" kapsamında Çin'de bulunuyor.


Hubei eyaletinde, Kobe'yi biraz olsun yakından görmek isteyen basketbolsever ilginç görüntüler oluşturdu.


14 Ağustos 2012 Salı

MOURINHO'NUN TAKIMINDAN WENGER'İN EKİBİNE... NURİ ARSENAL'İ İSTİYOR!


Real Madrid’de forma şansı bulamayan ve İngiltere Premier League ekiplerinden teklifler alan milli futbolcumuz Nuri Şahin, tercihini ortaya koydu.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun ısrarla Tottenham’da forma giyen Luka Modric’i istemesiyle oynama şansı iyice azalan Nuri’nin takas yoluyla Londra ekibine gitmeye sıcak bakmadığı öğrenildi. Nuri’nin hedefinde Kuzey Londra’nın diğer güçlü ekibi, Arsene Wenger’in çalıştırdığı Arsenal var.
Menajer Reza Fazeli de Nuri’nin İspanya’dan ayrılma isteğini doğruluyor.
Fazeli, “Nuri şu anda gri bir bölgede ve transfer sezonu açık. Daha çok oynayabileceği bir takıma gitmesinde kendisi açısından yarar var.” şeklinde konuştu.
Nuri Şahin ile Arsenal’in ve Tottenham’ın yanı sıra Liverpool’un da ilgilendiği biliniyor.

11 Ağustos 2012 Cumartesi

AL O MADALYAYI (!)

Olimpiyat Oyunları’nda normal olarak kazananları hatırlıyoruz. Hatırlamadığımız kaybedenlerin dışına çıkanlar ve gerek protestoları gerekse de itirazları sonrası tarihe geçenler de oldu. İşte onlardan bazıları…

ABD Basketbol Takımı / 1972
1972 Münih Olimpiyat Oyunları aklımızda İsrailli sporcuları yönelik terörist saldırı ve 7 rekorla 7 altın madalya kazanan yüzücü Mark Spitz ile hatırlanıyor ama bir başka olay da damgasını vurmuştu.
Erkekler basketbolda Amerika Birleşik Devletleri ile Sovyetler Birliği finalde karşılaşmıştı.
ABD, ilk yarıyı 5 sayı farkla önde tamamlamış, son 10 dakikaya da 10 sayı farkla önde girmişti. Ne olduysa maçın son saniyelerinde oldu.
Maçın bitimine 3 saniye kala, serbest atış sonrası Sovyetler mola istedi. Bulgar hakem Artenik Arabadjan kabul etmedi ancak topu Sovyet takımına verdi. Sovyetler Birliği oyuncuları kalan 1 saniyelik sürede hücum şansından yararlanamadı ve Birleşik Amerikalılar sevince boğuldu.
Ancak maç burada bitmedi. Uluslararası Amatör Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Williams Jones, Sovyetlerin mola almasını ve süreye 3 saniye eklemesini sağladı. Jones’un böyle bir yetkisi elbette yoktu ama hakemler de bu yönde karar alınca takımlar üç saniyelik bir maç yaptı. Bitiş düdüğünden önce atılan basketle Sovyetler Birliği maçı 51-50 kazandı.
Madalya töreni ise ABD’li oyuncular olmadan yapıldı. Oyunların ardından Birleşik Amerikalı basketbolculara defalarca madalyalarını alma çağrısı yapıldı ama hiçbiri asla kabul etmedi. Madalyalar hala İsviçre’nin Lozan kentinde bir kasada tutuluyor.
Ara Abrahamian / 2008 
İsveçli güreşçi Ara Abrahamian grekoromen stil 84 kilo yarı final mücadelesinde çıktığı karşılaşmayı kaybetti ama iddiası hakemlerin hatalı karar verdiği yönündeydi. Altın madalya şansını kaybeden Abrahamian, bronz madalya mücadelesini kazandı ve sporcumuz Nazmi Avluca ile birlikte üçüncülük kürsüsüne çıktı. Madalyası boynuna takıldıktan sonra protestosuna başlayan Ara Abrahamian, usulca madalyasını boynundan çıkardı, kürsüye koydu ve seremoniyi yavaşça yürüyerek terketti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC’nin tepkisi sert oldu ve Ara Abrahamian’ın madalyası geri alındı.
Ibragim Samadov / 1992
ABD’li haltercinin durumu, yarışma tartısı avantajının aslında ne kadar önemli olduğuna yönelik bir örnek… 
Samadov ve sıkletinde ilk üç sırayı alan sporcular aynı ağırlığı kaldırmışlar ancak yarışma tartısı ağırlıklarına göre sıralanmışlardı. Birleşik Amerikalı sporcu buna “Olimpiyat ruhunun öldürüldüğü” iddiasıyla isyan etmiş ve madalyasını yere fırlatmıştı. IOC’nin bu harekete karşılığı, sporcuyu Olimpiyat Köyü’nden kovma ve madalyasını geri alma şeklinde olmuştu.
Hugo Wieslander ve F.R. Bie / 1912 
ABD’li atlet Jim Thorpe’un hikayesini daha önce konu etmiştik. Bu da hikayenin devamı:
1912 Stockholm Olimpiyat Oyunları’nın penthatlon ve dekatlondaki altın madalya kazanan sporcusu Jim Thorpe’un adını kazananlar listesinden silen organizasyon komitesi, dekatlon ikincisi İsveçli Hugo Wieslender ile pentatlon ikincisi Norveçli F.R. Bie’ye altın madalya vermek istedi. İki sporcu da madalyayı reddetti. Jim Thorpe’a çok geç verilen birincilik unvanına rağman madalyayı reddeden sporcular hala kayıtlarda diğer birinciler olarak görülüyor. 

Bu arada, 2012 Londra Olimpiyatı’nda da ilginç bir sonuca itiraz gerçekleşmişti. Güney Koreli eskrimci Şin A-Lam, epe yarı final mücaedelesinde son saniyede verilen puan sonrasında yenik ilan edilmişti. A-Lam, podyumdan inmeyerek sonuca itiraz etmişti. Gözyaşları dökerek yaklaşık bir saat protestosunu sürdüren Şin A-Lam’ın itirazları sonucu değiştirmemişti. Gelen haberler, organizasyon komitesinin özel bir ödül teklif ettiği ve Güney Koreli sporcunun bunu reddettiği yönünde…

SPOR BAZEN ACITIR... HEM DE ÇOK!

Spor bazen acıtır...

İşte, Büyük Britanya hokey takımının kaptanı Kate Walsh'a yapılan faulden sonrası...

Güney Koreli halterci Sa Jae Hyok'un kolu ağırlığa dayanamamış...


Baygınlık geçiren İsveçli hentbolcu Islas Helgesson endişelendirdi ama neyse ki kısa sürede ayağa kalktı.


Bir dakika önce ayaktasın, birden kendini yerde buluyorsun; tıpkı Japon Sayaka Sato gibi...










SPOR, BAZEN GERÇEKTEN ÇOK ACITIR...



Bu da iyi başladığı yarışı sakatlandığı halde bırakmayarak olimpiyat ruhunu yansıtan sporcumuz Merve Aydın...


Gerçek kazananlar, acıya baş kaldıranlardır...

















Merve, ünlü Times dergisine varıncaya kadar büyük övgüler aldı.















Kaynak: Telegraph 

7 Ağustos 2012 Salı

7'SİNDE NEYSE ŞAMPİYONKEN DE O...

Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan sporcuların gençlik hatta çocukluk hallerine bakınca bugünlerin ışığı görülüyor. 

Serena ve Venus Williams kardeşler, eski ABD Başkanı Ronald Reagen ile ellerinde tenis raketiyle poz vermiş.

Fotoğraf, 1999 yılındaki Andy Murray'nin. Britanyalı tenisçi artık daha büyük kupaları havalandırıyor.

Michael Phelps'in daha bıyıkları terlememiş, 14 yaşında ama gözü yine yükseklerde.

Atletizm Kadınlar 7'li yarışma Heptatlon'un tartışmasız bir numarası, Jessica Ennis, yaklaşık 10 yıl önce de pistlerde adından söz ettiriyordu.

Burada 10 yıl önce, henüz 19 yaşındayken görülen kadınlar 10 bin metre olimpiyat şampiyonu Mo Farah'ın sıkı bir Arsenal taraftarı olduğunu biliyor muydunuz?

Usain Bolt… dünyanın en hızlı adamı… 10 yıl önce bu fotoğrafın çekildiği günlerde hayali Michael Johnson gibi başarılı olmaktı, oldu da.

KÜÇÜK ÇİTALARA İSİM BULUNDU: "CARMELITA VE JUSTIN"


Washington Ulusal Hayvanat bahçesinde üç ay önce doğan yavru çitaların isimleri belirlendi.

Hayvanat Bahçesi yetkilileri, çitalara atletizm 100 metrenin en iyi Birleşik Amerikalı sporcuları Carmelita Jeter ile Justin Gatlin'in isimlerinin verildiğini açıkladı.

Hatırlanacağı gibi Carmelita 10.78'lik derecesiyle gümüş, Justin de 9.79 ile bronz madalya kazanmıştı.

Bilindiği gibi çitalar yeryüzünün en hızlı hayvanları. Ancak vahşi yaşamda sayıları giderek azalıyor.
Carmelita ve Justin adlı çitalar genetik olarak eşsizler çünkü yavruların annesi ile babası ilk kez yavruladı. Yavruların doğumu Nisan ayında Smithsonian Biyoloji Enstitüsü'nda gerçekleşmişti.

5 Ağustos 2012 Pazar

LEAGUE TWO'DAN MİLLİ TAKIMA; KİM BU BUTLAND?


Büyük Britanya Olimpik Milli Takımı kalecisi Jack Butland, İngiltere Milli Takımının EURO 2012 kadrosuna seçilmişti.

İngiltere'nin aday kadrosu açıklandığında Joe Hart’ın onbirde oynayacağı, Bob Green’in yedekte kalacağı konuşulmuş; John Ruddy’nin tercih edilmesi ise sürpriz olarak nitelendirilmişti. Ruddy’nin sakatlanıp yerine Jack Butland’ın alınması daha büyük bir sürpriz olarak değerlendirilmişti.
O günlerde Teknik Direktör Roy Hodgson’a sorulduğunda karar şaşırtıcı değildi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Takıma alabileceğim İngiliz kaleci olmadığını siz de er ya da geç anlayacaksınız.” diyordu.
İngiltere Championship takımlarından Birmingham City kadrosunda yer alan Jack Butland, geride bıraktığımız sezonu İkinci Lig ekiplerinden Cheltenham Town’da geçirmişti. Butland, oynadığı 24 maçın 11’inde gole izin vermedi ancak 19 yaşındaki kaleci İngiltere milli takımları yöneticilerinin dikkatini çok önce çekmeyi başarmıştı.
İngiltere 16 yaş altı milli futbol takımında oynayan Jack Butland, Büyük Britanya Olimpik Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Stuart Pearce tarafından kadroya seçildi.
2. LİGDEN MİLLİ TAKIMA

İngilizler, alt liglerde oynayan futbolcuları milli takımda görmeye alışkın ancak böyle bir durum son olarak 1988-1989 sezonunda Üçüncü Lig’de yer alan Wolves takımından Steve Bull’un milli olmasıyla yaşanmıştı. Peter Taylor da 1970’li yıllarda Üçüncü Lig’deki Crystal Palace’ta oynarken dört kez milli takım forması giymişti. Reg Matthews ile Tommy Lawton da üst liglerde oynamadığı halde milli takıma seçilen futbolcular olarak İngiltere futbol tarihinde yer alıyor.
Jack Butland, EURO 2012’de forma giyemedi ama Kore'ye karşı yapılan Londra 2012'deki çeyrek final maçındaki hatalı golüne rağmen alt liglerde yer alan ve bir gün keşfedilmeyi bekleyen gençlerin en büyük umudu durumunda.

4 Ağustos 2012 Cumartesi

OLİMPİK RUHU YÜKSEK ZENGİNLER!

Olimpiyat Oyunları, eskiden sadece amatörlere açıktı ve spordan para kazanma ayıbını (!) sergileyenler hemen kapı dışarı edilirdi. Artık durum değişti.
Maria Şarapova

Londra 2012'de Forbes dergisinin bile dikkatini çekecek kadar iyi kazanan sporcular bulunuyor. Olimpiyatın amatör ruhuna aykırı görenlere rağmen üst düzey sporcuları binlercesinin arasında izleme şansı bulan sporseverlerin itiraz ettiğini söylemek güç...
Roger Federer
















Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden sporcular arasında en çok kazanan isim, finalde Andy Murray ile altın madalya mücadelesi verecek Roger Federer. Andy Murray de 16'ncı sırada kendine yer bulmuş durumda.
LeBron James

İkinci sıradaki sporcu ise ABD Basketbol Milli Takımı'ndan LeBron James... Bu sporcuyu aynı takımdan Kobe Bryant izliyor.
Olimpiyatın en zengin kadın sporcusu yine bir tenisçi; Maria Şarapova. Ve "Rüya Takım"dan Kevin Durant, en zengin olimpik sporcu listesinin ilk beşini oluşturuyor.
Usain Bolt













Londra 2012'de seyredeceğimiz sporculardan basketbol ve tenis dalları dışındaki en zengin sporcu, atletizmin yıldızı Usain Bolt. Bolt, yedinci sırada bulunuyor.
Michael Phelps, 21 olimpiyat madalyasına ulaştı ama en zengin 20 sporcu arasında adı bulunmuyor.

2 Ağustos 2012 Perşembe

İNSANOĞLU SINIRLARINI ZORLAMAYA DEVAM EDİYOR!

Cameron van der Burgh (G:AFR)
ÖZELLİKLE YÜZMEDE POLİÜRETAN MAYOLARIN KULLANIMININ YASAKLANMASININ ARDINDAN REKORLAR MERAKLA BEKLENİYORDU, 6 GÜNDE 5 REKOR KIRILDI.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 27 Temmuz'da başlayan 30. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 11 dünya, 33 olimpiyat olmak üzere toplam 44 rekor kırıldı.
Toplamda en fazla rekor, yüzmede kırılırken 15 rekor da halterde vardı. Okçulukta 5, atıcılıkta ise 4 rekor kırıldı.
Dünya rekorları arasında da en fazla rekor 5 kez ile yüzmeden geldi. Yüzmeyi 4 rekorla halter, 2 rekorla okçuluk izledi.


İşte Dünya Rekorları
27 Temmuz / Okçuluk 
72 atışlı bireysel sıralama turları, Im Dong Hyun (G.KOR), 699 (Eski rekor kendisine aitti. 696, 2 Mayıs 2012)
216 atışlı takım sıralama turları, Güney Kore, 2087 (Eski rekor aynı takıma aitti. 2069, 2 Mayıs 2012)
Ye Şiven (ÇİN)

28 Temmuz / Yüzme
Bayanlar 400 metre bireysel karışık finali, Ye Şiven (ÇİN), 4:28.43 (Eski rekor: Avustralyalı Stephanie Rice'a aitti, 4:29.45, 10 Ağustos 2008). 
29 Temmuz / Yüzme
100 metre kurbağalama finali, Cameron van der Burgh (G.AFR), 58.46 (Eski rekor: Avustralyalı Brenton Rickard'a aitti, 58.58, 27 Temmuz 2009).
Bayanlar 100 metre kelebek finali, Dana Vollmer (ABD), 55.98, (Eski rekor: İsveçli Sarah Sjostrom'a aitti, 56.06, 27 Temmuz 2009). 
29 Temmuz / Halter
Bayanlar 53 kilo silkme, Zülfiya Çinşanlo (KAZ), 131 kilo, (Eski rekor kendisine aitti, 130 kilo, 6 Kasım 2011) 
30 Temmuz / Halter
Erkekler 62 kilo toplam, Un Guk Kim (K.KOR) 327 kilo, (Eski rekor: Çinli Zang Jie'ye aitti, 326 kilo, 27 Nisan 2008) 
Rebecca Soni (ABD)
1 Ağustos / Yüzme
200 metre kurbağalama finali, Daniel Gyurta (MAC), 2:07.28 (Eski rekor: Avustralyalı Christian Sprenger'e aitti, 2:07.31, 30 Temmuz 2009)
Bayanlar 200 metre kurbağalama yarı finali, Rebecca Soni (ABD), 2:20.00 (Eski rekor: Kanadalı Annamay Pierse, 2:20.12, 30 Temmuz 2009) 
Lu Şiaojun (ÇİN)

1 Ağustos / Halter
Erkekler 77 kilo koparma, Lu Şiaojun (Çin), 175 kilo (Eski rekor kendisine aitti, 174 kilo, 24 Kasım 2009)
Erkekler 77 kilo Toplam, Lu Şiaojun (Çin), 379 kilo (Eski rekor kendisine aitti, 378 kilo, 24 Kasım 2009)



Yun Çol Om (K.KOR)

Londra Olimpiyat Oyunları'nda milli halterciler Halil Mutlu'nun ve Taner Sağır'ın rekorları da kırıldı. Halil Mutlu'nun 56 kilo silkmedeki 167 kiloluk rekorunu Kuzey Koreli Yun Çol Om, Taner Sağır'ın 77 kilo koparma ve toplamdaki 172 ve 375 kiloluk rekorlarını ise Çinli Lu Şiaojun kırdı.