Sayfalar

5 Ağustos 2012 Pazar

LEAGUE TWO'DAN MİLLİ TAKIMA; KİM BU BUTLAND?


Büyük Britanya Olimpik Milli Takımı kalecisi Jack Butland, İngiltere Milli Takımının EURO 2012 kadrosuna seçilmişti.

İngiltere'nin aday kadrosu açıklandığında Joe Hart’ın onbirde oynayacağı, Bob Green’in yedekte kalacağı konuşulmuş; John Ruddy’nin tercih edilmesi ise sürpriz olarak nitelendirilmişti. Ruddy’nin sakatlanıp yerine Jack Butland’ın alınması daha büyük bir sürpriz olarak değerlendirilmişti.
O günlerde Teknik Direktör Roy Hodgson’a sorulduğunda karar şaşırtıcı değildi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Takıma alabileceğim İngiliz kaleci olmadığını siz de er ya da geç anlayacaksınız.” diyordu.
İngiltere Championship takımlarından Birmingham City kadrosunda yer alan Jack Butland, geride bıraktığımız sezonu İkinci Lig ekiplerinden Cheltenham Town’da geçirmişti. Butland, oynadığı 24 maçın 11’inde gole izin vermedi ancak 19 yaşındaki kaleci İngiltere milli takımları yöneticilerinin dikkatini çok önce çekmeyi başarmıştı.
İngiltere 16 yaş altı milli futbol takımında oynayan Jack Butland, Büyük Britanya Olimpik Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Stuart Pearce tarafından kadroya seçildi.
2. LİGDEN MİLLİ TAKIMA

İngilizler, alt liglerde oynayan futbolcuları milli takımda görmeye alışkın ancak böyle bir durum son olarak 1988-1989 sezonunda Üçüncü Lig’de yer alan Wolves takımından Steve Bull’un milli olmasıyla yaşanmıştı. Peter Taylor da 1970’li yıllarda Üçüncü Lig’deki Crystal Palace’ta oynarken dört kez milli takım forması giymişti. Reg Matthews ile Tommy Lawton da üst liglerde oynamadığı halde milli takıma seçilen futbolcular olarak İngiltere futbol tarihinde yer alıyor.
Jack Butland, EURO 2012’de forma giyemedi ama Kore'ye karşı yapılan Londra 2012'deki çeyrek final maçındaki hatalı golüne rağmen alt liglerde yer alan ve bir gün keşfedilmeyi bekleyen gençlerin en büyük umudu durumunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder