Sayfalar

27 Aralık 2012 Perşembe

KOCAMAN KRİZ BİTTİ Mİ, ASLINDA HİÇ YAŞANMADI MI?


Fenerbahçe'de Cumartesi gecesinden bu yana aslında ne oldu? Aykut Kocaman istifa etti, kabul edilmedi; hemen o gece ikna harekatına başlandı. Hep resmi bir açıklama, Aykut Kocaman'dan bir duyuru beklendi. Merakları gideren "Aykut Kocaman görevine devam ediyor'' açıklaması yeni sorulara neden oldu.
Cumartesi gecesi Aykut Kocaman istifa açıklaması yaptıktan kısa bir süre sonra nur topu gibi bir gündemimiz oldu: Aykut Kocaman'ı ikna çalışmaları.

Harekat hemen o gece başladı. Bütün futbolcular ve başkan Aziz Yıldırım tesislerde toplandı. Futbolcular, deyim yerindeyse Kocaman kalsın diye ayaklarına kapanacaktı.

O geceden sonra sorular bir biri ardına gelmeye başladı.

Aykut Kocaman gitmeli mi, kalmalı mı? İstifa etmeli miydi, etmemeli miydi? Resmi açıklama ne zaman yapılacak?

İlk gecenin hasarı atlatıldıktan sonra bütün haberlerde "resmi açıklama Pazar günü yapılacak" ifadesi vardı. Pazar geçti, Pazartesi geride kaldı. Salı günü Kocaman - Yıldırım zirvesi yapıldı ama açıklama gelmedi.

Tam bu noktada belki de sorulması gereken soru sorulmalıydı: Yoksa resmi açıklama zaten yapılmış mıydı?

Kulüp başkanının ağzından yapılan açıklamaya rağmen neden herkesin yeni bir bildiri beklediği de muamma.. Bir başka bilinmeyen de "söz aldım" denmesine rağmen "kalacak-gidecek" kamplarına nasıl da bölünüldüğü oldu.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı'nın şu sözleri, yeni sorulara neden oldu:

"Hocamızın durumu konuşuldu ama zaten durumu pazar gününden netleşmişti. Pazar günü hocamız, başkanımızla, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla, futbolcularla beraber uzun uzun yapılan görüşmeler neticesinde göreve devam ettiğini karşılıklı olarak teyit etti. Bugüne kadar değişen bir şey olmadı.''

"Aykut Kocaman, bizim kendi içimizden yetişen futbolcumuzdur. Olabilir, zaman zaman insanlar fevri olarak ani kararlar verebilirler. Çok önemli değil. O gün zaten karşılıklı iyi niyetle el sıkışıldı, tekrar bir araya gelindi ve öpüşüldü. O gün bitmişti ama medya uzattıkça uzatıyor. Bizim tarafımızdan uzatılan bir şey yok. Biz göreve devam ettiğini cumartesi gecesinden beri biliyoruz. Herkes rahat olsun, Aykut görevine devam ediyor.''

Açıklama, krizin bittiğini mi duyuruyordu, yoksa aslında hiç yaşanmadığını mı?

Konuyu Abdullah Kiğılı'nın dediği gibi medya mı uzattı? Aykut Kocaman'ın göreve devam ettiği biliniyordu da neden açıklanmadı?

Aziz Yıldırım'ın Cumartesi gecesi yaptığı açıklama neden dikkate alınmadı?

Sahi, aslında ne oldu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder