Sayfalar

10 Eylül 2013 Salı

ÇIKMADIK CANDAN...

Milli Takımımız, Romanya'yı 2-0 yendi ve "Daha önce nerelerdeydiniz?" dedirtti.

Romanya Teknik Direktörü Piturca, Türkiye'nin risk alıp boşluklar vereceğini tahmin ediyordu. Milli Takım, risksiz bir oyunla golü buldu ancak bitiren darbeyi vuramayınca sıkıntı yaşadı. Neyse ki ikinci gol de geldi, averaj da düzeldi.

Andorra maçındaki 11'den farklı olarak sahada Nuri Şahin'in yerine Selçuk İnan vardı. Selçuk, Nuri'den daha etkiliydi.

Milli takımın maça rakibinden 10 dakika sonra başladı. Topun, orta alanın ve oyunun kontrolünü eline alan milliler, karşılığını golle aldı.

Maçın iki kırılma anı vardı. İlki 15'inci dakikada yaşandı. Ceza sahası içinde yükselen topu Volkan, penaltı noktasının yaklaşık 7-8 metre sağında zayıf bir dokunuşla ceza sahası dışına gönderdi. Tanese'nin aşırtma vuruşunu çizgi üzerinde Caner karşıladı. Üst direğe de çarpan topu Volkan kontrol etti.

İkinci kırılma anı da 69'da Popa'nın direkte patlayan şutuydu.

Caner, Volkan ile yaşadığı anlaşmazlık dışında belki de maçın en iyisiydi. Burak'ın galibiyeti getiren kafa golünü hazırladı. Rakip ceza sahasının bir kaç metre kadar dışından, soldan verdiği yüksek pasa orta demek haksızlık olur.

Caner, bu performansıyla sadece milli takımda ya da Fenerbahçe'de değil her takımda sol bek oynar. Takımında iki sol beki olmasına rağmen oynamasına şaşmamalı.
Yıllar önce George Best'in David Beckham hakkında söylediklerine benzeyecek ama Burak Yılmaz hızlı değil, ilk kontrolü zayıf, adam geçemiyor, top sürmesi berbat; gerisi fena değil.

Rumen seyircilerin oluşturduğu atmosfer, maça zevk kattı.

İkinci yarıda Türkiye topu Romanya'ya bıraktı ama oyunu kontrol etmeye çalıştı. Zaman zaman sıkıntı da yaşandı.

Maçın son anları heyecan içinde geçti. Doğrusu uzun zaman sonra ilk kez bir milli maçta heyecan yaşadım. Grupta daha önce oynanan berbat futbol ile çıkmadık candan umut kesilmez dedirten son oyun Abdullah Avcı ile Fatih Terim arasındaki farkı ortaya koydu.
Fişi çeken gol geç geldi ama harika geldi. Mevlüt'ün 90+5'te attığı golde de aslan payı Arda'da. takımımızın yaratıcı gücü, topu ileride tuttu, arkadaşlarının yakınlaşmasını sağladı. Mevlüt'ün vuruşu da çok şıktı.

Rumenler stada milli formalarıyla koşmuş. Bizde ise böyle bir kültür yok. Genellikle tuttuğumuz takımın formalarını giyiyoruz. Bu belki yan yana gelemeyen renkleri bir araya getiriyor ama milli takım taraftarlığına zarar veriyor.

"Ay yıldızlı formayı giydikten sonra Selçuk'un, Volkan'ın, Burak'ın, Gökhan'ın, Arda'nın tek takımı var, o da Türkiye'dir!" demenin hamasetle ilgisi yoktur. Tamam, milli takım hiç iç açıcı oynamadı ve küstürdü ama tepkimizi renklerimizi ortaya dökerek göstermek de doğru değil.

Bu arada Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel'in Galatasaray'ı da çalıştıran A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Fatih Terim'i övmesinde de sakınca yok.

Terim'in hem Galatasaray'ı hem de milli takımı çalıştırmasına baştan bu yana karşıyım ama en azından iki maçta sergilenen futbolun mimarı olduğunu kabul etmemiz gerekir.

Milli takımımız dört maçını kazansa da Brezilya 2014'e gidemeyebilir. Ama Romanya galibiyeti "yoksa" dedirtti ve "mucize"ye inandırdı. En azından kendimizi bulduk ve geleceğe umutla bakabiliyoruz...

Ayrıca milli takımımızdan futbolun ekol ülkeleri gibi futbol oynamasını beklemek şimdilik hayal. Ligimizin karakterini yansıtan bozucu anlayış, başarıya ulaştıran kaos futbolu bizim karakterimiz.

İHTİMALLER... İHTİMALLER...

Türkiye'nin kalan maçları şu şekilde:
Estonya - Türkiye
Türkiye - Hollanda

GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?

Türkiye, kalan iki maçı da kazanmanın yollarını aramak zorunda. Tabii bu iki maçı da kazanırkenMacaristan'ın da mutlaka puan kaybetmesi gerekiyor. Macaristan sırasıyla Hollanda'yla deplasmanda ve Andorra ile evinde karşı karşıya gelecek.

Öte yandan milli takım iki maçını kazansa dahi iki tehlike bulunuyor. Millilerle aynı puanda yer alan Romanya son maçlarında sırasıyla Andorra ve Estonya ile karşılaşacak. Rumen ekibinin kalan maçlarda bizden daha fazla gol averajı elde etmemesi gerekiyor.

Diğer ihtimal ise Türkiye'nin 9 grup içinde en kötü ikinci olması.

Puan eşitliği durumunda Dünya Kupası Elemeleri formatı nedeniyle genel averaja bakılacak.

PUAN DURUMU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder