Sayfalar

13 Eylül 2013 Cuma

TERİM DEHASI (!)

Galatasaray - Medical Park Antalyaspor maçında Fatih Terim'in kaos yaratmayı amaçlayan taktiği, Samet Aybaba'nın korkaklığının yardımıyla beraberlik sağladı.



Fatih Terim, hafta içi Real Madrid ile yapacağı Şampiyonlar Ligi karşılaşmasından önce rotasyonu galiba abartmıştı. (Selçuk İnan sakat olabilir ama Terim'e göre biliyoruz ki bir futbolcu ayağı kopmadıysa oynar) Galatasaray'ın kalesinde Muslera yoktu. Melo'ya Engin Baytar eşlik ediyordu. Galatasaray tarihinin en kötü açıkları olmaya aday Ambrabat ile Emre Çolak sahadaydı. Drogba sahadaydı! Rotasyon, bir tek onu yerinden kıpırdatamamıştı!

Hamit'in ve Sneijder'in yokluğunun bu kadar hissedilmesi elbette normal değil (?) Nihayetinde biri, zaman zaman Galatasaray taraftarının "neden oynadığını" sorgulamasına, diğeri de Fatih Terim tarafından "neden alındığının" sorgulanmasına neden oluyor.

Galatasaray'ın Medical Park Antalyaspor karşısında baskılı başlaması sürpriz değildi. İlk sekiz dakikada iki topunun direkten dönmesi ise şanssızlıktı.

Hakem Tolga Özkalfa, rakibine kontrolsüz giren Burak'a da topu elle kesen Emre Güngör'e de kart göstermeyerek durumu eşitledi!

MP Antalyaspor, Galatasaray'ın sol kanadından ilk yarıda iki kez tehlike yarattı, ikincisinde gol buldu. Sanırım, Teknik Direktör Samet Aybaba'nın taktik anlayışı orada bitti. Aybaba'nın Antalyaspor'u, özellikle ikinci yarıda, hem hiçbir yaratıcılığı olmayan hem de rakibi bozamayan Galatasaray orta sahasına üstünlük sağlayamadı. İşte burada bütün Süper Lig ezberimiz bozuldu.

Galatasaray'ın işlemese de iş gören orta sahasını bozanın, Medical Park Antalyaspor futbolcularının ya da Teknik Direktör Samet Aybaba'nın taktiğinin olmaması, Terim'in "yap bir şeyler hoca!" diyen seyircisi önünde kısıtlı kaynaklarıyla yaptığı hamleler olması da ayrı bir çelişki...

Burada sadece şunu söylemek lazım; Galatasaray kazara bu orta sahayla Beşiktaş'ın karşısına çıksaydı büyük bozguna uğrardı.

Dahası Terim'in ikinci yarıda yaptığı Umut-Amrabat değişikliği, sıkışan oyun için cesur bir hamleydi. Ancak tutmadı. MP Antalyaspor'un birkaç atımlık barutu bittiği için Terim'in bu hamlesi doğru olarak algılanabilir ama benzer değişikliği yapan ve hatta yapacak olan diğer teknik adamların futbol bilgisi garip bir biçimde tartışılıyor ve tartışılacak....

Galatasaray'ın (aslında Fatih Terim'in) pozisyon aramadığı, karmaşa yaratmak için çabaladığı ortada. Terim'in "yetenekliler + ciğerliler + şans" ile oyunu Milli Takımımızda tuttu.

Takımında ise denklem "sınırlı yetenekliler + yetenekliler + şans" şeklinde ve eşitliğin karşılığı şöyle:

"Galatasaray, Fatih Terim’in A Milli Takımdaki görevi kabul etmesinden sonra oynadığı maçları kazanamadı. Fatih Terim 22.08.2013 tarihinde A Milli takımında da görev yapmaya başladı. Bu tarihten sonra Galatasaray’ın Süper Lig’de oynadığı 3 maçta da sarı-kırmızılı takım galip gelemedi. Bursaspor ile 1-1, Eskişehirspor ile 0-0, M.P.Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray toplam 6 puan kaybetti."

"Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde en kötü ilk 4 hafta performansını sergiliyor. Galatasaray Süper Lig’de bu sezon ilk 4 haftada 1 galibiyet 3 beraberlik aldı ve 6 puanda kaldı. Galatasaray, böylece Fatih Terim yönetiminde dördüncü haftalar itibariyle en az puan aldığı sezonuna ulaştı. Galatasaray, Fatih Terim döneminde 4. haftada en az galibiyet aldığı, en az puan topladığı sezonuna ulaşırken en az gol attığı iki sezonundan birini yaşadı."

Bütün bunların yanında, golün sahanın en en kötülerinden biri olan Drogba'dan gelmesine ise denebilecek tek bir şey var: #Thatsthefootball

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder