Sayfalar

16 Ekim 2013 Çarşamba

BİR TERSLİK VAR!


Ortada bir terslik var.
Birinci sporumuz futbol ise neden bu kadar başarısızız?
Başarısız olduğumuz bir spor dalı, nasıl oluyor da birinci sporumuz oluyor?



Futbolumuz Dünya Kupası'nda yok. Varsa da 50 yılda bir...
Olimpiyatta yok. Hiç olmadı...
Avrupa Şampiyonası'nda olması daha bir elin parmaklarını dolduramadı.
Kulüpler düzeyinde bir kez elde edilen en büyük başarıyı unutmak üzereyiz. Bir tekrarı daha gelmezse tesadüf olduğunu düşünenler artacak.
Daha dün pırıl pırıl kızların mücadele ettiği VakıfBank, önce Türkiye'nin, Avrupa'nın, sonra da dünyanın bir numarası olduğunu gösterdi. Kazandığı kupanın üç yılının üçünde de ilk üçte Türk takımları var. Benzerini herhangi bir Türk futbol takımı sergileyebildi mi? 8 yiyeni bile 45 maç üst üste kazandığını hatırlayıp rahatlayabiliyor; 5 kupanın geldiği 52 maçlık bir seri yakalamış durumdalar. Dünyada örneği yok!
Voleybolun yabancısı yok mu, var! Az yabancı olsun, bol eyyam yapalım diyorlar mı? Hayır! Mili Takımı'nda da kulüp takımında da çıkıp hem filenin karşısındaki hem de bu taraftaki rakibi alt ediyorlar, "Filenin Sultanları" oluyorlar.
Başarıları değil, başarısızlıkları sürpriz oluyor; "Bu olimpiyatta olmadı, bir sonrakine" diyorlar. Bunu ilk kez katıldıklarında diyorlar! Ülkenin bir numaralı sporunun çatı takımını çatanın dediği gibi "Dünya olmadı, Avrupa verelim; yanına da bir tarak" demiyorlar!
Ortada bir terslik var.
Birinci sporumuz futbol ise neden bu kadar başarısızız?
Başarısız olduğumuz bir spor dalı, nasıl oluyor da birinci sporumuz oluyor?
Milli Takımı Hollanda'nın, Romanya'nın Macaristan'ın ardından gelen ülkenin birinci sporunun futbol olması normal değil…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder