Sayfalar

30 Ocak 2013 Çarşamba

GALATASARAY'IN FELEKTEN İNTİKAMI MI?

Didier Drogba ile anlaşmanın duyurulmasının ardından hangi takımı tutarsa tutsun futbolseverler büyük bir dünya yıldızını izleme şansı bulacağı için sevindi. Son gelen haberler ise Drogba transferinin Frank Ribery'nin elden kaçırıldığı sürece benziyor.
Galatasaray, Didier Drogba ile anlaştı; futbolcu heyecanını Galatasaray formalı fotoğrafını Instagram'dan paylaşarak gösterdi.



Heyecanlanan sadece Galatasaraylılar olmadı. Başka takımı tutsalar da futbolseverler kıskanma, imrenme ve gizli bir hayranlıkla karışık duygularla Drogba'yı seyredecekleri ilk maçı bekliyor.

Ancak Drogba'nın Çin'deki kulübü Şanghay Şenhua, bir açıklama yayınlayarak yükümlülüklerini yerine getirdiklerini ve Drogba ile sözleşmelerinin sürdüğünü iddia etti. Kulüp, hakkını FIFA'da da arayacağını ve kanıtlarını da sunacağını duyurdu.

Açıklama şöyle:

“Shanghai Shenhua Futbol Kulübü

Drogba’nın Türkiye’den Galatasaray’a katılması hakkında açıklama;

Shangai Shenhua Futbol Kulübü olarak 29 Ocak 2019 2013 tarihinde kulübümüzün oyuncusu Didier Drogba’nın Galatasaray Spor Kulübü’ne transfer olduğunu resmi sitesinden öğrenmiş bulunmaktayız.

Galatasaray’ın kontrat altındaki futbolcumuza müracaatı ile derin bir şok içindeyiz.

Drogba’nın Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya istekli olduğunu anlıyoruz. Fakat Shangai Shenhua Futbol Kulübü 1 Temmuz 2012’de Drogba ile 2,5 yıl süreli resmi bir iş anlaşması sözleşmesi imzalamış, kontrat imzalanmasının ardından kulüp tüm şartlara sadık kalıpe sorumluluklarını tam ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir.

Şu an Drogba hala Shangai Shenhua Futbol Kulübü’nün oyuncusudur, iki taraf arasındaki sözleşme geçerliliğini korumaktadır.

Shangai Shenhua Futbol Kulübü menfaatlerini korumak ve zarar görmemek için söz konusu olay hakkındaki tüm bilgi ve belgeleri FIFA’ya sunmaya hazırdır.

Shanghai Shenhua Futbol Kulübü”

Galatasaray Kulübü ise FIFA'nın geçici lisans vereceğine ve Droga'nın 12 Şubat'tan itibaren sarı kırmızılı formayı giyeceğinden emin.

Şanghay Şenhua'nın açıklamasından sonra Didier Drogba transferi, bir çok yönüyle Galatasaray'ın elinden kaçan büyük balık Frank Ribery olayını hatırlatıyor.

Hatırlanacağı gibi Galatasaray, 2005 yılında Metz'den transfer ettiği Frank Ribery'yi ödemelerini aksattığı gerekçesiyle elinden kaçırmıştı. Fransız futbolcunun Marsilya ile anlaşmasının ardından Galatasaray dava açmış ve Uluslararası Futbol Tahkim Mahkemesi Ribery'yi haklı bulmuştu.

FIFA'nın ve CAS'ın bu tür durumlarda futbolcuların lehine karar verdiği biliniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder