Sayfalar

8 Ocak 2013 Salı

İNSAFSIZ CEZA

Bir futbolcu kötü olabilir. Hatta kötü bir adam bile olabilir ama ona milyonluk ceza kesilmesine bunlar neden olamaz...
Bursaspor ile Ozan İpek arasındaki ipler tamamen kopmuş durumda.
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın isteği doğrultusunda kadro dışı bırakılan Ozan'a ayrıca ağır para cezaları kesilmesi dikkat çekiyor.

Aslında Bursaspor ile Kasımpaşa anlaşamaması sonrası fatura da Ozan İpek'e çıkmış durumda.

Ozan İpek, Bursa'daki antrenman programını yeterli görmediği ve A2 takımıyla antrenmana çıkmasına izin verilmediği için çalışmalarını özel antrenör eşliğinde Antalya'da sürdürüyordu. Ozan'ın Antalya'yı tercih etmesinde bir başka neden de rahatsızlığı bulunan annesinin yakınında bulunmaktı. Genç futbolcunun Bursa'da idmanlara çıkmadığı noter tarafından 100'ün üzerinde tespit yapıldığı belirtildi.

Ozan'ın idmanlara çıkmadığı ve izinsiz basın mensuplarına özel açıklama yaptığı gerekçesiyle toplamda 1 milyon 760 bin TL ceza kesildiği belirtildi. Ozan'a kadro dışı kaldığı günden bugüne kadar 5 ayrı ceza kesildiği, bunların 580 bin, 540 bin, 350 bin, 200 bin ve 90 bin tutarlarında olduğu ifade edildi.

Ancak bu noktada çelişkili bir durum oluşuyor. Bursaspor disiplin yönetmeliğine göre bir futbolcunun antrenmana mazeretsiz çıkmamasının cezası 20 bin lira. 100 antrenman kaçırmanın cezası 2 milyon lira ediyor ve Ozan İpek zaten bu kadar kazanmıyor.

Bursaspor'un, gözden çıkardığı futbolcu için ceza yağdırması da "insafsızlık" olarak değerlendiriliyor.

Bu arada kesilen cezaların Ozan İpek'e bildirildiği ya da belki daha doğru deyişle umursandığı da ayrı bir merak konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder