Sayfalar

25 Haziran 2014 Çarşamba

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi umudu


Fenerbahçe Yönetimi ve Başkan Aziz Yıldırım, 3 Temmuz 2011'den bu yana süren süreçten, yeniden yargılama kararı sonrası sıyrılmış gibi görünüyor. 
Her türlü duruma karşılık alternatif planlar üreten sarı lacivertliler, sürecin olumlu seyretmesiyle daha somut ve net çalışmalar içinde.
Fenerbahçe'nin önceliği Şampiyonlar Ligi olarak görülüyor. Hatta sarı lacivertliler, transfer çalışmalarını bile UEFA'dan gelecek habere göre şekillendirmeyi amaçlıyor. Sarı lacivertlilerin futbolun Avrupa'daki patronuyla resmi ya da gayri resmi temas halinde olduğu ortaya çıkmıştı. Fenerbahçe'nin şimdi de hukukçuların hazırlayacağı bir mektupla UEFA Başkanı Michel Platini ile süreci çok yakından izleyen UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino’ya sesleneceği belirtiliyor. 
Fanatik gazetesinin haberine göre mektupta, haklılığın ortaya çıktığına inanç vurgulanacak, UEFA'ya hatasından geri dönmesi ve Şampiyonlar Ligi'ne alması çağrısı yapılacak.
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne alınacak olursa Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu olarak doğrudan alınması gerekiyor. Bu durumda, lige doğrudan katılmayı bekleyen Galatasaray eleme turu oynayacak.
Bu olasılık ile ilgili Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal açıklamalarda bulundu ve "Avrupa kendi yargısını kendi verir. Türkiye'deki yargı sistemiyle pek işi olmaz." dedi.
"Deliller geçersiz"
Davanın yeniden görülecek olmasıyla içerik ve uygulanacak esasların nasıl olacağı ile ilgili de merak sürüyor.
Şike davasıyla yakından ilgilenen Prof. Dr. Ersan Şen, özellikle dinleme ile ilgili delillerin, 6222 sayılı yasaya göre değil, örgüt suçlamasıyla yapıldığı için kabul edilmeyeceğini bildirdi.
Yeniden yargılama TFF'yi de rahatlattı
Yeniden yargılama süreci, Futbol Federasyonu'nu da yakından ilgilendiriyor. Kişiler hakkında alınan kararların gözden geçirilmesi de iddialar arasında.
Federasyonu en çok rahatlatan konu ise Trabzonspor'un UEFA'ya şikayeti sonrası taraf konumuna düştükleri soruşturma. Bu soruşturmada Trabzonspor'un dayanağı Yargıtay kararıydı, TFF ise mahkemenin yeniden yargılama kararıyla karşılık verecek.
Trabzonspor cephesi farklı görüşte
Yeniden yargılama kararının çıkması ile ilgili Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "Beklediğimiz karardı" deyip kararı alan hakime "rengi belliydi" şeklinde ağır sözler sarftmesinin ardından Trabzonlu hukukçular da görüşlerini açıkladı.
Trabzonspor'un resmi kulüp yapılanmasında bulunmayan ancak Hukuk Kurulu olarak bilinen gruptan Avukat Hakan Orhan, mahkemenin aldığı kararın "yeniden yargılama" olmadığını savundu.
Hakan Orhan, karara itiraz edeceklerini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder