Sayfalar

9 Haziran 2014 Pazartesi

"Yeniden yargılama şart"


Savcı, Şike Davası sanıkları hakkında fazla ceza tayin edildiğini tespit etti.

Şike davasında yargılamanın yenilenmesi ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin infazının ertelenmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun’un 10 sayfalık mütalaası sonrası İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi bu hafta içinde kararını açıklayacak.

Davanın yeniden görülmesi ihtimali yüksek görülüyor. Bu durumda Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar hapse girmeyecek. Eğer yeniden yargılama kararı çıkarsa da otomatik olarak infaz durdurulacak.

Mahkemenin kısa süre içinde karar vermesi, yeniden görülecek davanın da yine ilk görüldüğünden daha kısa sürmesi bekleniyor.

Yeniden yargılama kararı çıkması halinde yeni dava birkaç ay içerisinde başlayacak. Davaya İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak. 


İstanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun’un mütalaasındaki bazı ayrıntılar dikkat çekiyor.

Mütalaada Emenike'nin baraat ettiği, Aziz Yıldırım'a en fazla "şikeye teşebbüs" suçundan ceza verilebileceği halde hatalı olarak "şike" suçundan ceza verildiği belirtiliyor.

Savcı Coşkun mütalaasında, "Maddi hatanın giderilmesine yönelik başka bir yol bulunmadığı anlaşılmıştır” ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder