Sayfalar

12 Haziran 2014 Perşembe

Futbolun zirvesinde çatlak

Futbolun zirvesindeki iki yönetici, UEFA Başkanı Michel Platini ile FIFA Başkanı Sepp Blatter'in arasına kara kedi girdi. Platini, Blatter'i artık desteklemeyeceğini söyledi.

FIFA Başkanı Blatter, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a rüşvet karşılığı verildiği iddialarıyla zor günler geçiriyor. Buna rağmen, 2011 yılındaki açıklamasının aksine bir kez daha seçime girme imasında bulundu. Blatter, üç yıl önce beşinci kez yarışmayacağını söylemişti.
Blatter'in seçimlerdeki en büyük rakibinin Michel Platini olması bekleniyor. Platini, hem desteğini çektiğini açıklaması hem de dünya futbolunun yeni bir lidere ihtiyaç duyduğunu söylemesi bu beklentiyi güçlendiriyor.
Bu arada Başta İngiltere, Hollanda ve Danimarka olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin futbol federasyonları Blatter’ın rüşvet iddialarının üzerine gitmesini ve bir daha aday olmamasını istiyor.
Öte yandan Sao Paolo'daki FIFA Kongresi'nde konuşan FIFA Başkanı Sepp Blatter, Filistinli futbolculara yönelik seyahat kısıtlamalarını gevşetme konusunda İsrail'e çağrıda bulundu.
FIFA Başkanı geçen yıldan bu yana İsrail ve Filistin futbol federasyonları arasındaki ilişkinin geliştiğini, FIFA'nın planlarını İsrail'in de desteklemesi gerektiğini söyledi.
İsrail, Filistin Futbol Federasyonu Genel Sekreter Vekili Mohammad Ammassi'ye Gazze'den Batı Şeria'ya geçiş izni vermemişti.
Filistin, İsrail'i Amassi'ye keyfi olarak izin vermemekle suçlamıştı. İsrailli bir yetkili ise Amassi'nin seyahatinden en az 10 gün önce izin alması gerekirken bunu yapamadığını söyledi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder