Sayfalar

26 Temmuz 2013 Cuma

SU ÜSTÜNDE YÜRÜMEYE GEREK KALMADI

Trabzonspor için maç başlamadan önce kağıt üzerinde Volkan ile Olcan kanatlardan bindirir, Henrique bastırır, Adrian sızar gibi düşünülüyordu ancak bu futbolcuların 3-0'lık galibiyete rağmen en hafif ve kibar tabirle hazır olmadıkları görüldü.

Özellikle ilk yarı boyunca hatta Trabzonspor'un ikinci golü bulduğu dakikalara kadar Derry City'li futbolcular fiziksel olarak rakibinden üstündü. Dakikalar ilerledikçe fiziksel güçten düşmesi Trabzonspor'un işine geldi.


Bordo mavililerin, oynadıkları karşılaşmanın uluslararası bir mücadele olduğunu hatırlamaları için 30 dakika geçmesi gerekti ve bir kaç dakika içinde maçı yine unuttular. Sahada olduklarını hatırladıkları o anlarda çok sayıda köşe vuruşu kullanıldı ve bir topları çizgiden çevrildi. Volkan'ın iki an sahnede olduğunu, birinde vuruşunun çizgiden çıkarıldığını, diğerinde ise klas ve abartısız bir pasla gol attırdığını söylemek gerek.

İlk yarıda Colman hiç yoktu. "Maçı TV'den izlediğim için öyle görünüyor olabilir" diye iyi niyetli bir düşünce aklımdan geçti ama o kadar iyi niyet de fazlaydı çünkü ikinci yarının tamamında yerini Aykut Demir'e bıraktı.

İkinci yarıda Trabzonsporlular rakip ceza alanda kalabalık bulundukları tek pozisyonda ancak fazlasıyla rakip savunmanın ikramıyla öne geçti ve Kuzey İrlanda takımının gardını düşürdü. Henrique iki gol attı, 1461 Trabzon'dan transfer Abdülkadir Özdemir'in ilk resmi maçında farkı üçe çıkardı.

Sonuç olarak Trabzonsporlu futbolcuların Mustafa Reşit Akçay'ın deyişiyle su üstünde yürümesine gerek kalmadı. Hatta gereken sonucu, gerekenden daha az performansla elde ettikleri söylenebilir.

Taraftarı oldukları takımın dışında bir takımı Avrupa kupalarında destekleyen futbolsever hala mevcut ancak sayıları giderek azalıyor. Ancak bir sonraki turda Trabzonspor'u hem de deplasmanda destekleyen Türk sayısı artabilir. Bordo mavililer, 3. Ön Eleme Turu'nda Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla eşleşti.

Dinamo Minsk, tarihinin ilk Avrupa Kupası maçına çıkan Lokomotiva Zagreb takımına evinde 2-1 yenilmişti. Belarus ekibi Hırvatistan'daki maçı ise 3-2 kazanarak tur atladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder