Sayfalar

29 Mayıs 2013 Çarşamba

BİR DEVRİN SONU

Ve Fenerbahçe'de Aykut Kocaman devri sona erdi... Kocaman, Sportif Direktörlük ve Teknik Sorumluluk görevlerinden istifa etti. Aykut Kocaman'ın "Malum süreçlerde yaşanılanlardan dolayı çok yıprandım. O yüzden bu bir nöbet değişimi olacaktır." dediği öğrenildi.


5 Nisan 1965'te Sakarya'da dünyaya gelen Aykut Kocaman, Jimnastik alanında 40'a yakın madalya kazanmasının ardından futbolla ilgilenmeye başladı.

Kocaman, 1980 yılında amatör bir kulüp olan Kabataş Altınmızrak'ta futbol hayatına başladı. Daha sonra Sakarya'ya taşınan futbolcu burada Sakaryaspor kulübüne katıldı ve profesyonel olarak futbol kariyerine başladı.

19 Mayıs 2013 Pazar

TARİHTEN NOTLAR

Habertürk televizyonunda yayınlanan Tarihin Arka Odası programında son derece yararlı bilgiler vardı. Programı izlerken aldığım kısa notlar şöyleydi:

"Tarihçi Murat Bardakçı, resmi belgeler ışığında ilk kurulan kulübün Fenerbahçe olduğunu açıkladı. Daha öncesi varsa bile belgesi yokmuş."

YAPRAK KAFALILAR!


Tribünde muz sallayan adamları savunan adamlar mı yönetiyor bu kulübü?!


Bu satırları okuyanların, artık ölü bir efsane haline gelen Behzat Ç. dizisini izlediklerini var sayıyorum, saymak istiyorum; çünkü başka türden kelimeler yaprak gibi muz sallayanların yaptıklarını hakkıyla açıklamıyor.

Muzcular ırkçı değil, öyle mi! Kimse kimseyi aptal yerine koymasın, midesi bozuk kişinin arşiv fotoğrafları ortada. Hasbelkader eline her geçirdiğini yaprak gibi sallayan diğer kişi için ise söylenecek bir söz yok.

13 Mayıs 2013 Pazartesi

DERBİNİN ARDINDAN


Galatasaraylılar, 15 yıldır kazanamadıkları Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sevinemedik diyemeyecekler.

Galatasaray derbisi, Fenerbahçe adına en azılı Aykut Kocaman düşmanının bile takdir edeceği taktik üstünlükle sona erdi. Sahada futbol adına yapılması gereken ne varsa yaptı sarı lacivertliler. Hem de herkesin seveceği şeyleri. 

Önde basmak, kanatları kullanmak, hareketli forvetler, alan daraltma, dönen topları toplama, telaşsız çabuk oyun… Fenerbahçe'nin topu rakibine bırakmadan da kazanabileceğini gördük.

8 Mayıs 2013 Çarşamba

BİR DEVİN HİKAYESİ


Bayern Münih, kurulduğu 1900 yılında en büyük değildi. Uzun süre hatta Bundesliga kurulduktan sonra bile hep var olma savaşı verdi. 

Kuruluş günlerinde parlak sonuçlar elde etse de sonraki dönemde Almanya'yı saran nazizim, başkanı ve teknik direktörü Yahudi olan Bayern'in dışlanmasına neden oldu.  Münih'in futboldaki abisi 1860 Münih'ti ve Bayern'in kendini ispatlaması için çok çaba harcaması gerekti.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

FENERBAHÇE KRİTİK DÖNEMEÇTE

Sarı lacivertliler, şampiyonluğu en büyük rakibine kaptırdı; 10 puan geride kaldı ve eğer gidişatı tersine çeviremezse lig ikinciliği bile tehlikede..

Fenerbahçeliler, daha geçen hafta takımlarının Avrupa Ligi finalinde oynadığının hayalini kuruyordu, bugün ise lig ikinciliğini kaybetmekten korkuyor.

1 Mayıs 2013 Çarşamba

AMSTERDAM'A GİDİYORUZ!

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde rakiplerinin apoletlerini söke söke finale yürüyor..
Tarih 20 Eylül 2012… Şampiyonlar Ligi'nde Spartak Moskova'ya elenen Fenerbahçe, Avrupa Ligi grubundaki ilk maçında, Marsilya karşısında… Biri Alex'in attığı golle 2-0 öne geçen temsilcimiz, maçtan son dakikalarda yediği gollerle 2-2 berabere ayrılıyor. Fatura, Alex'i 67'nci dakikada oyundan alan Aykut Kocaman'a kesiliyor.

Tarih 29 Eylül 2012… Fenerbahçe'nin rakibi Kasımpaşa… Sarı lacivertliler, özelikle ikinci yarıdaki kötü oyunla 2-0 mağlup oluyor. Maç, dünya gözüyle Alex de Souza'yı izlediğimiz son karşılaşma oluyor. Sonrası malum, efsane ile yollar ayrılıyor.

Tarih 22 Aralık 2012… Deplasmanda büyük sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, artık evinde de yenilmez değil. Medical Park Antalyaspor'dan sonra Karabükspor da Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan galibiyetle ayrılıyor.

Tarih 23 Aralık 2012… Fenerbahçe bir badire daha atlatıyor. İlk yarıda, 27 puanı olan sarı lacivertlilerin teknik direktörü Aykut Kocaman, "Kendimi güçlü hissetmiyorum" sözleriyle istifasını açıklıyor. Takım ve başta Aziz Yıldırım olmak üzere yönetim, Kocaman'ı görevde kalması için ikna ediyor.