Sayfalar

19 Mayıs 2013 Pazar

YAPRAK KAFALILAR!


Tribünde muz sallayan adamları savunan adamlar mı yönetiyor bu kulübü?!


Bu satırları okuyanların, artık ölü bir efsane haline gelen Behzat Ç. dizisini izlediklerini var sayıyorum, saymak istiyorum; çünkü başka türden kelimeler yaprak gibi muz sallayanların yaptıklarını hakkıyla açıklamıyor.

Muzcular ırkçı değil, öyle mi! Kimse kimseyi aptal yerine koymasın, midesi bozuk kişinin arşiv fotoğrafları ortada. Hasbelkader eline her geçirdiğini yaprak gibi sallayan diğer kişi için ise söylenecek bir söz yok.



Bu noktadan sonra şöyle düşünmeye başlıyorum: Demek ki bunlar, salladıkları yaprağın ne anlama geldiğini biliyorlardı. Bilmeseler organize bir şekilde neden sallasınlar, değil mi? Ha, geçmişte sahaya su atıldığını biliyoruz. Ayva atıldığını bile! Öyleyse, ırkçılığı bile beceremeyecek entelektüel birikime sahip olmadıklarını, yaprak gibi savunmalarından anladığımız bu kişilerin ellerindeki, dünyanın her yerinde ırkçı saldırı anlamına gelen yaprak gibi muzlar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sallayan yaprak kafalılar için ne anlama geliyordu?

Bir de bunları yaprak gibi karşımıza diktiler, "Biz ırkçılık etmedik" dedirttiler.

Hadi başınıza yapraktan bir şey gelmeyeceğini sandınız, "Madem ırkçı değilsiniz, niye o muzları yaprak gibi sallıyordunuz?" diye soran bir meraklı bile yok muydu ya!

Sonunda bunu da yaptınız! Bu satırların yazarı, Fenerbahçe'nin asla yapraklığa bulaşmadığına inanmakta. Yoksa öyle değil miydi?! Bir yapraklık olmadığını artık nereden bileceğiz?

Gözümüzün içine baka baka yaptığınız yapraklığı 30 sene üst üste kazanılan hiçbir kupa unutturmaz, bilesiniz!

"Bir yapraklık ettik, kusura bakmayın" derseniz, eyvallah!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder