Sayfalar

13 Mayıs 2013 Pazartesi

DERBİNİN ARDINDAN


Galatasaraylılar, 15 yıldır kazanamadıkları Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sevinemedik diyemeyecekler.

Galatasaray derbisi, Fenerbahçe adına en azılı Aykut Kocaman düşmanının bile takdir edeceği taktik üstünlükle sona erdi. Sahada futbol adına yapılması gereken ne varsa yaptı sarı lacivertliler. Hem de herkesin seveceği şeyleri. 

Önde basmak, kanatları kullanmak, hareketli forvetler, alan daraltma, dönen topları toplama, telaşsız çabuk oyun… Fenerbahçe'nin topu rakibine bırakmadan da kazanabileceğini gördük.

İlk gol, ancak çok kaliteli bir takımın atacağı türdendi. Meireles'in kilit hareketi Webo ile yaptığı alış veriş sonrası topu kanada aktarmasıydı. Bu sayede Webo Gökhan Zan'ın dengesini bozdu ve yüzünü kaleye dönerek avantaj elde etti.

İkinci golde de faul vardı ama Galatasaray'ın kaybettiği Gençlerbirliği maçında benzer bir durum yaşanmış, kendini yere atan Eboue nedeniyle Vleminckx'in golü gelmişti. Anlayacağınız Eboue benzer pozisyondan sabıkalı.

Fenerbahçeli futbolcuların, özellikle de Volkan'ın sorumsuzluğuna akıl erdirmek mümkün değil. O dakikada yenebilecek golün faturası ona çıkabilirdi.

Drogba'ya muz gösterme terbiyesizliğine de Şükrü Saracoğlu Stadı'na yakıştırmak mümkün değil. O kişinin Webo'nun gollerinde sevinmiş olabileceğini düşündükçe durum iyice saçma bir hal alıyor.

Spor Kritik ve Seviyeli Futbol programlarında Didier Drogba için "abartmayalım" diyen İlhami Şarkan'ın da haklı olduğuna kanaat getirdim. Takıma katkı açısından Webo bence bir adım önde.

Maçın bence asıl kaybedeni Fatih Terim'di. Elmander hamlesinin ne derece gereksiz olduğunu yakından gördük. Terim, kazanmak için değil, fark atmak için sahaya çıkmıştı. Ancak 15 yıllık geleneği değiştiremedi.

Galatasaraylıların derbide yenilgiye rağmen sahanın ortasında sevinmeleri ise acıklı bir görüntüydü. 

Fenerbahçe, kritik bir dönemeci geride bıraktı. Şimdi sırada kupa var. Finalde Trabzonspor'a üstünlük sağlanırsa sarı lacivertliler, yarıştıkları kulvarlarda bakıcı değil alıcı da olduklarını gösterecekler.

Not: Yazıyı paylaştıktan sonra bir Fenerbahçe taraftarının bıçaklanarak katledildiğini öğrendim. Allah rahmet eylesin. Her şey boş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder