Sayfalar

29 Mayıs 2013 Çarşamba

BİR DEVRİN SONU

Ve Fenerbahçe'de Aykut Kocaman devri sona erdi... Kocaman, Sportif Direktörlük ve Teknik Sorumluluk görevlerinden istifa etti. Aykut Kocaman'ın "Malum süreçlerde yaşanılanlardan dolayı çok yıprandım. O yüzden bu bir nöbet değişimi olacaktır." dediği öğrenildi.


5 Nisan 1965'te Sakarya'da dünyaya gelen Aykut Kocaman, Jimnastik alanında 40'a yakın madalya kazanmasının ardından futbolla ilgilenmeye başladı.

Kocaman, 1980 yılında amatör bir kulüp olan Kabataş Altınmızrak'ta futbol hayatına başladı. Daha sonra Sakarya'ya taşınan futbolcu burada Sakaryaspor kulübüne katıldı ve profesyonel olarak futbol kariyerine başladı.


1984-1988 yılları arasında Sakaryaspor'da forma giyen Kocaman, bu forma altında çıktığı 206 maçta toplam 100 gol kaydetti.

Aykut Kocamanın bu başarısı büyük kulüplerin dikkatini çekti ve 1988-1996 yılları arasında Fenerbahçe'de forma giyme şansını elde etti.

3 gol krallığı, iki Süper Lig şampiyonluğu ve bir de Türkiye Kupası birinciliği yaşayan futbolcu, Fenerbahçe'de iken çıktığı 212 maçta toplam 140 gol atarak Türkiye'nin en üst lig organizasyonunda en fazla gol atan 5'inci futbolcu olarak tarihe geçti.

1996-97 sezonunda İstanbulspor'a transfer olan ve 2000 yılına kadar sarı siyahlı takımda forma giyen Aykut Kocaman, takımıyla beraber çıktığı 77 lig maçında toplam 61 gol kaydetti.

Aktif futbol yaşamını sonlandırdıktan sonra teknik direktör olarak çalışmaya başlayan Kocaman, İstanbulspor, Malatyaspor ve Ankaraspor takımlarını çalıştırdı.

2009-2010 sezonunda Fenerbahçe'de sportif direktör olarak göreve başlayan Aykut Kocaman, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe takımının Teknik ve Sportif Direktör’ü olarak görevine devam etti.

Fenerbahçe'de görev yaptığı 3 sezonda toplam 151 resmi maça çıkan Aykut Kocaman, 89 galibiyet, 32 beraberlik ve 30 yenilgi yaşadı. Kocaman yönetiminde Fenerbahçe, maçlarının yüzde 59'unu kazandı.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman'la bir çok ilke imza attı. İşte bazıları:

Fenerbahçe, lig tarihinde deplasmanda 12 maçla en uzun galibiyet serisi rekorunu kırdı.

Süper Lig’de sahasında 41 maç yenilmeme serisi yakaladı.

Ezeli rakiplerine karşı sahasında oynadığı 12 lig maçında 7 galibiyet 5 beraberlik almış ve hiç kaybetmedi.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetiminde ligde en fazla puan toplayan takım oldu.

Tarihinde ilk kez üst üste 2 sezon Türkiye Kupası'nı kazandı.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe tarihinde teknik direktör olarak hem lig hem kupa şampiyonluğu yaşayan ilk yerli isim oldu

Ve Fenerbahçe, Aykut Kocaman döneminde tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında yarı final oynadı. 

Daha önce de iki defa istifa girişiminde bulunan Kocaman, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve futbolcuların ısrarları ile görevine geri dönmüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder