Sayfalar

8 Mayıs 2013 Çarşamba

BİR DEVİN HİKAYESİ


Bayern Münih, kurulduğu 1900 yılında en büyük değildi. Uzun süre hatta Bundesliga kurulduktan sonra bile hep var olma savaşı verdi. 

Kuruluş günlerinde parlak sonuçlar elde etse de sonraki dönemde Almanya'yı saran nazizim, başkanı ve teknik direktörü Yahudi olan Bayern'in dışlanmasına neden oldu.  Münih'in futboldaki abisi 1860 Münih'ti ve Bayern'in kendini ispatlaması için çok çaba harcaması gerekti.


Bundesliga'da toplam 23 şampiyonlukla rekoru elinde bulunduran Bayern Münih'in en güçlü rakiplerini gölgesinde bile barındırmadığı bir sezonu geride bırakırken zamanında çokça ezilmiş olmanın karşlığını verdiğini bilmek gerekiyor.

Almanya futbolunun şimdilerdeki en güçlüsü, en paralısı ve rakipler tarafından en sevilmeyeni olarak anılmak için bu sezona hiç ihitiyaçları yoktu ama dünya bu devi "en iyisi" olarak bildikleri Barcelona'yı dağıtırken gördüğünde Bayern Münih, çoktan şampiyonluğunu ilan etmişti.

Bayern'e "şampiyon" demek için 28 hafta yetti.

Aslında bu sezonun kusursuz bir fırtına gibi geçeceği ligin ilk haftalarında belliydi.

Bayern Münih, yeniglisiz geçilen ilk sekiz haftada attığı 26 gole karşılık kalesinde gördüğü yalnızca iki golle zaten korkutucuydu. Ribery, Robben, Muller, Schweinsteiger, Kroos, Mandzukic gibi yıldızlarıyla rakiplerinin üzerine kabus gibi çöküyordu.

Bayern Münih'i bu sezon, son iki maça kadar ligde yenebilen tek takım Bayer Leverkusen oldu. Sadece toplam 5 maçta puan kaybettiler. Bavyera ekibi kupasını havalandırdığı bu haftaya kadar geçen sezonu şampiyon tamamlayan Borussia Dortmund'a 20, üçüncü sıradaki Bayer Leverkusen'e ise 26 puan fark atmış durumdaydı.

32 haftada tam 91 gol atan Bayern Münih, kalesinde sadece 15 gol gördü. Bayern'in tam 20 maçı gol yemeden tamamlayarak başka bir rekora ulaştığına, altı karşılaşmayı 5 ve üzeri farkla tamamladığına da dikkat çekmek gerekiyor. Yani Bayern Münih, "Alman Panzeri" dendiğinde akla gelmeyi hak ediyor.

Bayern'in şampiyonluktaki rakipleriyle aldığı skorlara da bakacak olursak evinde Leverkusen'e 2-1 yenildiğini deplasmandaki karşılaşmayı ise aynı skorla kazandığını görüyoruz. Schalke'ye iki maçta altı gol atan Münih ekibi bu sezon Dortmund'a iki maçta da yenilmedi. Şampiyonlar Ligi finalinin provası niteliğindeki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Bayern Münih, güçlü rakibiyle 25 Mayıs'ta bu kez Avrupa'nın en büyüğü olmak için karşı karşıya gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder