Sayfalar

13 Nisan 2013 Cumartesi

HEPİMİZ KOCAMANIZ!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, verdiği derslere bir yenisini ekledi. Onu artık istifaya davet etmek Türk futbolu için de haksızlık.

Fenerbahçe, gerektiği gibi oynayıp gerektiği sonucu aldı ve Lazio'ya yenilmeden yarı finale yükseldi. Sarı lacivertliler, futbolda daha önce böyle bir noktaya ulaşamamıştı.


Temsilcimizin bu noktaya ulaşmasında pay sahibi çok. Fenerbahçe'nin futbol anlayışındaki dönüşüm henüz tamamlanmamış ve başarıyla test edilememişse de Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın katkısı büyük. Kocaman, kişiliğiyle saygı uyandıran bir kişiydi ve şimdi takımına vurduğu damgayla da ismi bir çırpıda sayılan Türk teknik adamlar arasında yerini almak üzere. Fenerbahçe'nin sabırlı, sonuç alan futbolu güzelleştikçe Aykut Kocaman dünyada futbola ayrı bir nefes veren kişilerden de olacak.

Aykut Kocaman buraya kadar yaptıklarıyla da artık taraftarın arkasında durulması gereken ve sabredilmeyi hakeden bir teknik direktör. Elbette eleştiriden muaf değil ama oynattıkları, oynatmadıkları; gönderdiği, göndermediği üzerinden vurulmaya da layık değil. Fenerbahçeliler artık onun inadının önce sonuç almaya, sonra da daha iyi futbol oynatmaya yönelik olduğunu göz önünde tutmalı.

Şu ana kadar ulaşılan nokta benim inancım ve beklentime göre bir son değil. Henüz elde edilmiş bir başarı yok ama buraya kadar gelinmesi bile büyük çalkantılar geçirdikten sonra takdir edilmeli.

Takdir edilmesi gereken bir başka kişi de Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım... Sebebi ne olursa olsun, Aykut Kocaman'ın yılmasına ve bırakıp gitmesine izin vermedi. İstifadan döndürmenin değeri yaşadığımız mutluluğun sebeplerinden biri.

Futbol takımı Avrupa kupasında son dört takım arasında yerini almışken "Aykutçu" ya da "Alex"çi" gibi suni ayrımlarla vakit kaybetmemek de gerekiyor. Üç kupada birden yol açık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder