Sayfalar

1 Nisan 2013 Pazartesi

YİNE BİZE HÜSRAN!

“Bizim futbolumuz, zirveyi de dibi de gösterebilen bir kaos.”

A Milli Futbol Takımımız, 80'li yıllardaki görüntüsüne geri döndü. 2002'deki ve 2008'deki başarılardan sonra ilk 10'a gözünü diken Türkiye, şimdi ilk 50'de tutunmaya çalışıyor.

En son, 1994 Dünya Kupası elemelerinde bu kadar kötüydük. O zaman da altı maçta dört puan toplamıştık. Başımızda 2000'li yılların gurur kaynağı futbolumuza ilk sıçramayı yaptıran, Sepp Piontek vardı. Aradan 20 yıla yakın bir süre geçti ve en başa dönmek üzereyiz.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda, Hollanda aldı başını gitti. iki maçta da diş geçiremediğimiz Macaristan için "Bu futbollarıyla mı, Brezilya'da olacak?" deniliyor ama bizim Copacabana Plajı'na parmak arası terlikle gitme ihtimalimiz, daha yüksek. Romanya'yı da yenemedik. Bizim yedi, halter ve güreş ülkesi(!) Estonya'nın altı puanı var. Şairin "Bir gök gürlese bari diyorum, bir sağanak patlasa!" dediği gibi sanki sessizliğe son verecek altı puanı beklediğimiz Andorra ve Macaristan maçlarından elde ettiğimiz dört puan da yetmeyecek gibi. Gitme ihtimalimiz yok mu? Elbette var. İçinde "hala" ve "enişte" gibi kelimelerin geçtiği kötü esprileri bir kenara bırakacak olursak, önce bu kötü oyunumuzla kalan dört maçımızı kazanmamız gerekiyor.

(...)

(TRT Haber DD'nin Nisan sayısından alınmıştır. TRT Haber DD'yi Apple Store'dan ve Andoid Market'ten indirebilirsiniz...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder