Sayfalar

3 Nisan 2013 Çarşamba

MEMLEKETE DEV HİZMET!

Yorumlarına bayıldığım Ilgaz Çınar'ın, Twitter hesabı @sultani124'ten Real Madrid - Galatasaray karşılaşması öncesi parça parça paylaştığı iletiler toplu halde burada!
Bugün "Riera mı, Hakan Balta mı?" kilit cevap olacak. Tercihim Balta zira Madrid oyun yapısı hücumcu beklerle oynayan takımlar karşısında makine düzeninde işlemekte. Eboue'nin sürekli kendini ileri atacağı öngörüsü ile Semih Kaya'nın Ronaldo'ya ön büro karşılama yapacağını öngörebiliriz. Bu sebepten 3. stoper gibi oynayacak Balta varlığı daha da önem kazanmakta. Riera kendisini ister istemez ileri attığı için Galatarasaray anında iki kanat forvete yoğunlaşmak durumunda kalır. 

Semih, ilk karşılayan adam olarak dikkat etmek durumunda. Olmaması gereken ilk ve son nokta topa ilk müdahaleyi yapmamak. Geçen sene gerek normal sezon gerek ise "play-off" zamanı Trabzonspor maçları emsal teşkil etmekte.

Ali Sami Yen TT Arena'da oynanan iki maçta Tolga Zengin topu hemen oyuna çizgiye doğru sokmuş ve Semih, Burak Yılmaz'a çizgiye doğru gelen bu iki topu da sektirmiş biri gol olmuş birinde ciddi tehlike yaşanmıştı. Balta tercihi bence bu sebepten önemli.

Diğer yandan öncelikle Melo'nun top kullanan önündeki üçlüden gözünü ayırmaması lazım zira Khedira ve Alonso topu o kadar çabuk oyuna sokuyor ki Real anında kale önünde bitiyor. Tabii ki Melo ile beraber o an topu kullanmayan diğer oyuncuların da Melo kadar dikkatli olması gerekiyor. İbbsk maçında Fatih Hoca bu özelliklere dayanarak Balta'yı oynatmış olabilir.

Ilgaz Çınar (@sultani124)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder