Sayfalar

18 Ağustos 2013 Pazar

ERKEN UYARI SİTEMİ

Fenerbahçe'nin Torku Konyaspor ile yaptığı ligin ilk maçını olabildiğince sakin ve küfür içermeyen kelimelerle değerlendirmek zor. Yapılacak en hafif değerlendirme, sarı lacivertlilerin teknik direktör faciasına uğradığı olur.

Fenerbahçe 2013-2014 sezonundaki ilk yarıda farklı, ikinci yarıda farklı oynadığı maçlar serisine bir yenisini ekledi.





Hollanda Milli Takımı'nda geçirdiği ağır sakatlık sonrası Dirk Kuyt'ın sahada olmasını "fedakarlık" değil isabetsiz seçim olarak değerlendirmek gerekir. İkinci yarıda Emre'ye yakın oynayan ve boyu anlaşılamasa bile işlevini yerine getiren Cristian'ın ön bölgeye atılması gereksizdi. Salih'in kaleye yakınken Cristian'dan daha etkin olabileceği aşikar. Dahası Kuyt'ın erken alınması doğruydu ama Webo'dan aynı işlevi beklemek de anlamsızdı.

HATALAR ZİNCİRİ

Bütün bu "isabetsiz", "gereksiz", "anlamsız" hamlelerin sahibi Teknik Direktör Ersun Yanal eleştiriyi hak ediyor. Fenerbahçe'nin oyununun daha da geriye gitmesi endişe verici. Yanal yönetiminde sarı lacivertlilerin kısır ancak skoru tutan anlayıştan vazgeçip daha az pasla daha hızlı ve etkili oynayacağını umanlar hayal kırıklığı yaşıyor. Evet, Fenerbahçe daha az pas yapıyor ancak daha hızlı değil. Daha fenası daha etkisiz ve daha kısır. Kısa bir süre içinde bir teknik direktör eleştirisi haksızlık gibi anlaşılabilir. Başka takımlarda işler kötü giderken forvet değişikliğine gitmesi Ersun Yanal için övgü nedeniyken bunu Fenerbahçe'de de yapmasını eleştirmek çelişki gibi görünebilir ancak sarı lacivertlilerin alternatifi bol kadrosunda benzer anlayışın sergilenmesi de hatadır.

Hatalar zincirinde ortaklığını unutmayalım, Alper transferini 6 maçta 4 televizyon başında yabancı formülüne göre hareket etmek olarak niteleyen ancak hala Holmen'e en gerekli olduğu maçlarda lisans çıkarabilecek hamleyi gerçekleştiremeyen Fenerbahçe yönetimi de eleştiriyi hak ediyor.

ENDİŞELENMELİ Mİ?

Fenerbahçe'nin son sezonlarda lige yaptığı yavaş giriş istatistiği enseyi karartmamak isteyecekler için sığınılabilir. Belki oyun ve skor erken uyarı sistemi olarak görülebilir. Ancak bırakın maçın 2-0'dan 3-2'ye dönmesini dert edenleri, işlerin ters gitmeye başladığı, müdahale zamanının geldiği anlarda, dakika 65'i gösterirken, başarılı pas sayısında alışılmışın dışında hem de lige yeni ayak basmış bir takım karşısında üstünlük kurulamadığını görüp ilerisi için endişelenenleri de haklı görmek gerekir.

Skordan bağımsız olarak, şakayla karışık Emenike "Göğüs darlığına, migrene, tansiyona, uykusuzluğa, iştahsızlığa iyi gelir!" şeklinde pazarlanabilecek bir ilaç. Mert'in Volkan'ın yedeği olarak milli takıma seçilmesinde başka nedenler aramamak gerektiği ortada. Türkiye'de ters kademeye girebilen bek yok. Salih'i -abartılı olarak- kale dahil her yerde oynatmak ham hayal.

Torku Konyasporlu futbolcular ve özellikle ilk Süper Lig maçında ilk golünü Fenerbahçe'ye atan Recep Aydın İngiltere'de olsa ballandıra ballandıra anlatılacak bir hikayeye imza attılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder