Sayfalar

9 Ağustos 2013 Cuma

KALİTESİZSİN!

Bursaspor, Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında taraftarlarını kahretti. Teknik Direktör Hikmet Karaman, "Futbol adına negatif aksiyonlar bizi buldu." dedi ama bence Bursaspor'u vuran kalitesizlikti.

Deplasmanda iki gol atıyorsanız, iki de gol yemenize rağmen kimse kalitenizi sorgulamaz. Öne geçtiğiniz maçta yenik duruma düşerseniz sorgulanabilirsiniz ama... Kurtarıcınız, son dakikada gelen beraberlik ve tur için avantaj getiren goldür. Kalite kontrolü için dikkatli gözler bir hafta sonra yine üzerinizdedir. Bu defa hüküm vermek için maçın sonunu beklemezler!



Deplasmandaki gollü beraberliğin avantajını koruyamıyorsan kalitesizsin! Köşe vuruşundan basit bir gol yiyorsan kalitesizsin! (Schalke'nin duran toptan gol yenirse para cezası kesme kararını hatırlayın) Kornerde adam mı, alan mı ne paylaşacağını bilmiyorsan kalitesizsin! Tribünleri dolduran taraftarının önünde, yaptığı sadece basit prensipleri basitçe uygulayan (alan paylaşımı, savunmada yardımlaşma, takım arkadaşıyla mesafe kontrolü, oyun planı vb) rakip karşısında sezonun ilk maçında iki farklı geriye düşüyorsan kalitesizsin! Böyle bir maçta "Sestak'ın pozisyonu (direkten döndü) gol olsaydı oyun kesin dönerdi." diyen teknik direktörün varsa kalitesizsin! Bırak, o yorumu Twitter'da taraftarın yapsın... Aynı teknik adamın da dediği gibi 2-0'dan sonra sorumluluk almayan oyuncuların varsa kalitesizsin! Hem sorumluluğu üzerine alıp hem de oyuncularını satır arasında sorumluluk almamakla suçlamak teknik adamın kalitesini gösterir ve Hikmet Karaman da aynen bunu yapmıştır; kalitesizsin!

Tek çiçekle bahar olmadığını bilmiyorsan, o çiçeği korumanın, açılmasını sağlamaktan daha zor olduğunu bilmiyorsan kalitesizsin! Kibrin aklını ele geçirdiyse kalitesizsin!

NAHİF FORVET MAHVEDER!

Oyuncu tercihini bedavadan yana kullanmak ve başarılı olmak belki bilgisayar oyunlarında olabilir. Bu tür oyunlarda başarılı olanlara bile soracak olursanız jöle kıvamındaki forvetlerle bırakın sahaya çıkmayı, hayal bile kuramazsınız. Elinizde ise çokça ortalıkta kaybolan Pinto, basit bir alan markajına bile direnemeyen Batalla, 9 numara olduğu sırtında görülmese anlaşılamayacak Sestak, emeklilik için prim günü biriktiren Tuncay, biraz da gençlik enerjisiyle Enes var ve daha vahimi bu, koşulların dayatması değil, sizin tercihiniz.

Bursaspor, Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçındaki oyunuyla normalde ancak Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi verir.

Bunun yanında yeşil beyazlı taraftarlar takımalarını büyükler liginde görüyor ve Bursaspor'un medyada hak ettiği değeri görmediği iddiasındalar. Belki de hak ettikleri kadar yer buluyorlardır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder