Sayfalar

2 Temmuz 2012 Pazartesi

AZ OYNADI, ÖZ ATTI


ALTIN AYAKKABI TORRES’İN

Avrupa Futbol Şampiyonası’nı 6 oyuncu 3 golle tamamladı. “Altın Ayakkabı” ödülünün sahibi ise diğer oyunculardan daha az sürede 3 gol atan İspanyol Fernando Torres oldu.
EURO2012 gol krallığı yarışında gol sayılarının eşit olması halinde futbolcuların yaptıkları asistlere bakılıyor. Eğer asistler de eşitse turnuva boyunca hangi futbolcu daha az süre almışsa lider seçiliyor.

EURO2012'de 3 gol atarak gol krallığı yarışına ortak olan Mario Gomez, Alan Dzagoev, Mario Mandzukic, Mario Balotelli ve Cristiano Ronaldo arasından Fernando Torres en az süre alıp 3 gol 1 asist yapma başarısı gösterdiği için gol kralı ilan edildi.

Almanya Milli Takımı oyuncusu Mario Gomez de 3 gol, 1 asist yapmasına karşın, Fernando Torres'ten 93 dakika daha fazla sahada kaldığı için gol krallığı yarışını ikinci sırada tamamladı.
Bu arada Fernando Torres, iki farklı Avrupa Şampiyonası finalinde gol atan ilk oyuncu oldu. Euro 2008 final maçında takımının tek golünü atan Torres, Euro 2012 finalinde bu kez 3.golü atan isim oldu. Fernando Torres toplamda Avrupa Şampiyonalarında 5 gole ulaştı ve İspanya’nın en golcü oyuncusu oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder