Sayfalar

17 Temmuz 2012 Salı

DEĞERİ BİLİNMEYEN TEKNİK ADAMLAR

DÜNYA FUTBOLUNDA ELDE ETTİĞİ BAŞARILARLA POPÜLERLİĞİ AYNI SEVİYEDE OLMAYAN TEKNİK ADAMLARI TANITIYORUZ...

Sporseverlerin son zamanlarda en çok gördüğü İngilizce terimlerden biri "underrated". "Olduğundan düşük görmek" olarak basit bir şekilde çevrilebilecek bu kelime sanki "değeri anlaşılamamış" ifadesiyle daha güzel karşılanıyor. İşte, futbol dünyasında akla ilk gelen "değerini bulamamış", "değeri anlaşılamamış" bazı teknik adamlar:

VICENTE DEL BOSQUE
Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde söylenenleri hatırlayın. Utandınız değil mi?! Yalnız değilsiniz; Real Madrid ile ve İspanya milli takımıyla elde ettiği başarılara rağmen Vicente Del Bosque'nin değerini hala az sayıda kişi biliyor. Üst üste üç büyük turnuvayı şampiyon bitirerek kırılması güç bir rekor kıran İspanya'nın başındaki adam olarak hala taktik anlayışı nedeniyle eleştiriliyor.

DAVID MOYES
Everton'ın 2002'den bu yana sergilediği istikrarın baş mimarı. Everton, Moyes ile Premier League'i geçen sezonu ezeli rakip Liverpool'un önünde bitirdi. Üstelik bunu yaparken kulüp para saçma ihtiyacı hissetmedi.

JURGEN KLOPP
Futbol tutkunları onun adını çoktan ezberledi, standart takipçilere ise henüz ulaşamadı.
Borussia Dortmund, Klopp yönetiminde geçen sezona damgasını vurdu, daha önemlisi Bayern Münih'e her defasında üstünlük sağladı. Önümüzdeki dönemde herkes onun yeteneklerinin farkına varacaktır.

RENE GIRARD
Sadece Fransa milli takımı alt yapı takımlarını bilenlerin takip ettiği Rene Girard, Montpellier'i şampiyon yaptıktan sonra değeri az da olsa bilinmeye başladı. Şampiyonluk için servet harcayan PSG'nin önünde çok değerli bir birincilik elde eden Montpellier'in şimdi ortaya koyacağı performansa bağlı olarak bilinirliği artacaktır.

ALAN PARDEW
Newcastle United'ın sevimsiz patronu bile onun sayesinde çekiliyor! Üstelik bir servet bile harcamadan Premier League'den düşmüş bir takımı Şampiyonlar Ligi seviyesine çıkardı. Hadi geçen sezon sürprizdi ama daha ileri gitmesi şaşırtmayacaktır.











Kaynak: bleacherreport.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder