Sayfalar

10 Temmuz 2012 Salı

LONDRA 2012 SÜRPRİZLERİ

OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA SONUCU ÖNCEDEN KESTİRİLEMEYECEK YARIŞMALARDAN BAZILARI NEFESLERİ KESECEK.

Londra'da düzenlenecek 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları'ndaki bazı dallarda bazı sporcuların ya da ülkelerin hakimiyeti bulunuyor. Halterde ve güreşte ülkemiz olağan favorilerden.
Başka dallarda ise durum aynı değil. Bu da heyecanın artmasına neden oluyor.

KADINLAR VOLEYBOL
Ülkemizin ilk kez temsil edileceği kadın voleybol karşılaşmaları sonucunda kürsüye hangi takımların çıkacağı kestirilemiyor. Millilerimiz, Brezilya, Çin, Kore, Sırbistan ve ABD ile B Grubu'nda yer aldı. Görece zayıf görülen A Grubu'nda ise voleybolun devleri İtalya ile Rusya öne çıkıyor. Millilerimizin ilk dörtte yer alarak çeyrek finale yükselmesi madalya yolunu açacak gibi görünüyor. Kadın milli voleybol takımımız çok formda ve bunu başarabilecek güce sahip.

ATLETİZM (Erkekler 100 Metre)
Bu dalda Usain Bolt tartışmasız favori olarak gösteriliyordu, Johan Blake'e geçilinceye kadar. Hürriyet gazetesinde Çağrı Develioğlu imzasıyla yayınlanan haberde de yazıldığı gibi "Şampiyon Bolt, “En iyisi olduğumu yine göstereceğim” derken belki de hiç olmadığı kadar baskı altında zira ‘Canavar’ Blake’in dereceleri “yeni bir şampiyon mu izleyeceğiz” sorularını sordurtmaya başladı bile! Powell her zamanki ciddiyetiyle hazırlanırken, “Artık yeter” demek istiyor. Gay ve Gatlin ise ABD takımı olarak Jamaika dominasyonuna son vermenin hesaplarını yapıyor." 

Bu yarış 100 yılın 100 metresi


YÜZME (Erkekler ve Kadınlar 50 Metre Serbest)
Atletizmde 100 metre neyse yüzmede de 50 metre aynı merak ve heyecanla beklenir. Sonucun çok küçük farklarla ortaya çıkması da sadece atletik özelliklerin değil motivasyonun da önemini arttırır. 






FUTBOL
Güzel oyun, Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarda daha güzel ve sanki yeri olimpiyat değil gibi ama bu kez değil. Futbolun beşiği İngiltere, daha doğrusu Britanya iddialı bir kadro belirledi. İspanya'nın ve Brezilya'nın kadroları da seyredilir. Dahası Uruguay, Senegal ve Kore de gençlerine güveniyor. İlk üçe kim girer, kestirmek güç.





YELKEN
Bu sporda çalışmaya, iyi bir teknik bilgiye, güce ve şans öpücüğüne ihtiyaç var! Rüzgarın bir anda değişen yönü, küçücük bir hata, bu sporun favorisi Britanyalı Ben Ainslie'nin bile madalya umutlarını uçurabilir.






BİSİKLET (BMX)
Fotoğraftaki güzel gülüşlü hanımefendi Avustralyalı Caroline Buchanan. Sıra dışı sporlar arasında görülen ancak 2008'den bu yana olimpik sporlar arasında kabul edilen dalın da Buchanan gibi favorileri var ancak durum bildiğiniz gibi değil. Bu sporda sakatlıklar ciddi boyutta yaşanabiliyor, performansın yanında şans da sonucu etkiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder