Sayfalar

10 Temmuz 2012 Salı

VİTRİNDEKİ GOLCÜLER


DÜNYADA ALICISINI BEKLEYEN TEK GOLCÜ VAN PERSIE DEĞİL...







Robin van Persie, Arsenal ile sözleşmesini yenilemeyeceğini duyurunca transfer pazarının en gözde forveti oldu. Premier League ekibi sözleşmesinin son 12 ayında kadroda tutma hakkına sahip ama sonrasında bonservis bedeli almadan elden çıkarmak ve üstelik isteksiz oyuncuyla yola devam etmek mantıklı değil. Hollandalı golcüye 42 milyon lira fiyat biçiliyor. 





LEANDRO DAMIAO
22 yaşındaki Brezilyalı yetenek Internacional formasıyla neredeyse 70 gol attı ve her an buna Avrupa’da devam etmek isteyebilir. Transferinin transferinden kar edilebileceği düşünülürse biçilen 56 milyon liralık bedel anlaşılır oluyor. 





CLINT DEMPSEY 
Fulham’ın gol makinesi ama aslında bir santrafor değil. 28 milyon lira da değer biçen var, yarısı kadar da. Bilinen, sözleşmesinin son yılına girerken daha büyük denizlere yelken açabileceği. 







HULK
Porto, geçen sezon Falcao’yu sattı, sırada “Incredible” Hulk var! Portekizli golcü, Chelsea’yi açık açık istediğini söyledi ama Andre Villas-Boas faktörüyle Tottenham da devreye girebilir; tabi eğer 80 milyon lira gibi bir parayı ödeyebilirlerse.








OSCAR CARDOZO
Fenerbahçe ile Galatasaray ile adı anılan Benfica’lı golcüye iki takımımızdan biri 40 milyon verir mi bilinmez ama istenen bu rakamın daha altında takım değiştireceği konuşuluyor. Paraguaylı golcü 5 sezonda 125 gole ulaştı ve 30’larında son büyük transferini yapmayı amaçlıyor.






DEMBA BA 
Premier League ekiplerinin yarısının ve Galatasaray’ın ilgisini çeken golcünün avantajı, şu ana kadar bu bölümde adı geçen tüm futbolculardan daha ucuz olması: 20 milyon lira! 




FERNANDO LLORENTE 
Atletic Bilbao ile geçen sezon iki final oynadı, kazanamadı; İspanya ile EURO 2012 şampiyonluğunu (bu kez pek oynamadan) kazandı. Açılış fiyatı 50 milyon lira ve bu alıcıların iştahına göre 85 milyona kadar çıkabilir! 

THEO WALCOTT 
Van Persie’nin gitmek istemesinin ardından “Ben de durmam!” diyen Theo, Hollandalı yakın arkadaşı gibi hedefleri daha büyük bir kulüpte oynamak istiyor. Sözleşmesinin bitimine bir yıl kala hem sağ forvet hem de ileri uç elemanı olarak rahatlıkla kullanılabilen futbolcu için biçilen 28 milyon liralık bedel için “sudan ucuz” yorumları yapılıyor. 





MATIAS SUAREZ 
Anderlecht forması giyen Arjantinli golcünün adı Arsenal ve Liverpool ile anıldı. Doğruluğu tartışmalı haberler, Galatasaray’ın da ilgilendiği ama 24 milyon liralık bonservis bedelinin çok fazla geldiği yönündeydi. Suarez, geçen zamanda fiyatını 10 milyon daha arttırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder