Sayfalar

2 Temmuz 2012 Pazartesi

REKORLARI ALT ÜST ETTİLER


ASİST KRALI XAVİ… GOLLERDE ONUN İMZASI VAR… AŞILMAZ KALE…
İspanya’nın kaptanı Xavi Hernandez, iki farklı Avrupa Şampiyonası finalinde asist yapan ilk oyuncu oldu. EURO 2008 final maçında Torres’in golüne asist yapan Xavi, EURO 2012 finalinde bu kez Jordi Alba’nın golünde pası veren isim oldu.
Şampiyon İspanya’nın oyuncusu David Silva, turnuva boyunca gollere en çok katkı sağlayan isim oldu. David Silva iki gol atarken arkadaşlarına üç gol pası verdi ve toplamda beş gole katkısı oldu.
Euro 2012’i kazanan İspanya takımında kupayı ilk kaldıran isim kaptan Iker Casillas oldu. Iker Casillas böylece kupa tarihinde kaptan olarak kupayı kazanan ilk kaleci oldu. Casillas ayrıca Milli takımda 100’üncü galibiyetini almış oldu.
EURO 2012’deki ilk maçında İtalya ile 1-1 berabere kalan İspanya, bu maçın 61’inci dakikasında Antonio Di Natale’nin ayağından bir gol yemişti. İspanya bu golün ardından oynadığı beş maçta da kalesini gole kapattı. Böylece İspanya kalecisi Iker Casillas uzatmalara giden Portekiz maçı dahil turnuvada 509 dakika gol yemeden turnuvayı bitirmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder