Sayfalar

14 Temmuz 2012 Cumartesi

BİR PERİ MASALI: ADAM GEMILI’NİN HİKAYESİ

BİR BUÇUK YIL ÖNCE ÜÇÜNCÜ LİG TAKIMINDA KADROYA GİRMEYE ÇABALIYORDU, ŞİMDİ BRİTANYA ATLETİZM TAKIMININ YILDIZLARINDAN… 

Adam Gemili, bir çok çocuk gibi profesyonel futbolcu olmanın hayalini kuruyordu. Chelsea taraftarıydı ve elinden çıkartma kitabı düşmezdi. 

8 yaşında Chelsea Futbol Akademisi’ne kabul edilen Adam Gemili, yedi yıl sonra zor bir karar vermek zorunda kaldı. Ailesi Londra’dan uzağa taşınıyordu ve o da onlarla birlikte gitti.

Hayallerini gerçekleştirebilmek için yoluna League 2 takımı Dagenham & Redbridge’de devam etti. 




Kader, yerel bir atletizm kulübü olan Blackheat & Bromley’ye yapılan bir gezi sonrası ağlarını örmeye başladı. Antrenörler, Gemili’nin bir futbol dehasından çok bir atlet yeteneğine sahip olduğunu keşfettiler ve cevheri işlemeye koyuldular.

Nisan 2011’de ilk yarışına çıkan Adam Gemili, rakipleri arasında 100 metreyi 11 saniyenin altında koşan tek atlet olarak dikkat çekti.

Daha sonra yarışmaya başladığı Sward & Kinniard Trophy takımıyla ulaştığı derece bir yıldızın doğumu gibiydi: 10.73

Gemili, bir yandan da futbol oynamaya devam ediyor. 100 metreyi 11 saniyenin altında koşan bir oyuncu olarak da geleceği var. Dagenham & Redbridge’deki antrenörü Wayne Burnett, Gemili’nin taktik anlayış olarak yolun daha başında olduğunu ancak onu özel kılan şeyin çabukluğu olduğunu söylüyor: “Bir keresinde rakip bek maç boyunca ne yapacağını bilememiş ve tekme atıp durmuştu. Kanatta oynatmayı tercih ediyorum ama o iç tarafta oynamayı istiyor. Hızıyla tam bir silah. Futbolcu olarak da şansı var ama atletizmde de çok iyi.” 

Haziran’da kiralık olarak gittiği amatör Thurrock takımında futbol sezonunu tamamladıktan sonra atletizme odaklanan Adam Gemili, derecesini 10.45’e kadar çekmiş durumda.

Evet, Gemili doğru zamanda doğru yerde olmanın ödülünü aldı. Belki Drogba, Torres, Kalou,Terry gibi yıldızlarla futbol oynamayı şimdilik ancak hayal edebilen Adam Gemili, Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası’nın ikinci en hızlısı olarak Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda Bolt, Gay, Powell gibi atletlerle yarışma şansı yakaladı.

Dagenham & Redbridge, Adam Gemili’ye ilk profesyonel kontratı önermeye hazırlanıyor. Genç sporcu için bu, Chelsea’ye giden ilk adım. Hem profesyonel futbolcu hem de atlet olmak çağımızda çok zor ve yine bir seçim yapmak zorunda kalacak. Üstelik bu kez başarının ve zirvenin tadını aldıktan sonra…

KAYNAK: BBC Sport 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder